Çankırı Belediyesi Mevlit Kandili Özel Programı Düzenledi

Çankırı Belediyesi Mevlit Kandili Özel Programı Düzenledi

27 Kasım 2018

Çankırı Belediyesi, Hz. Muhammed (SAV)’in doğduğu günü “Mevlit Kandili Özel Programı” ile kutladı.  Program kapsamında; Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Mevlid-i Şerif, naatlar ve ilahiler okundu, ney dinletisi gerçekleştirildi. Peygamber Efendimizin yaşantılarından ve öğretilerinden kesitlerin de sunulduğu programa katılan vatandaşlara sakal-ı şerif de gösterildi.

Mahalle Sakinlerine Kandil Simidi Dağıtıldı

Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde Kuran-ı Kerim ve Arapça kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan Mevlit Kandili Özel Programı sonrasında katılımcılara ve mahalle sakinlerine kandil simidi dağıtıldı. Çankırı Belediyesi olarak Peygamber Efendimizin doğum gününü paylaşım ve dayanışma içerisinde kutlamak istediklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Boz, “Peygamber Efendimizi daha iyi anlamak ve anlatmaya ihtiyacımız var.  Bugün, güzel ahlak ve iyi yaşamak üzerine daha fazla düşünmemiz ve Peygamber Efendimizin sevgisini daha fazla feyz almamız gereken bir gün. Bu vesile ile Mevlit Kandilinin tüm insanlığa sevgi, saygı, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlit Kandilini kutluyorum.”  ifadelerini kullandı.