Çankırı Belediyesi Kurban Kesimini Randevu Sistemi ile Yapacak

Geri

Çankırı Belediyesi Kurban Kesimini Randevu Sistemi ile Yapacak

28 Temmuz 2020

 

 Çankırı Belediyesi, kurban kesimlerinin sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için Belediye Mezbahada yapılacak kesimler için randevu sistemini uygulamaya koydu. Kurbanlıklarını kestirecek vatandaşlar, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğüne müracaat ederek kesim yapılacak gün için sıra alabilecek.

26 Haziran 2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğin Madde 5-1-O bendi ile İç İşleri Bakanlığının 30 Haziran 2020 tarih ve 89780865-153-E.10499 sayılı Kurban Kesim Yerlerine Yönelik Tedbirlerin 3. maddesi doğrultusunda Çankırı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kesim işlemlerinin bayramın ilk gününe yığılmasını ve COVİD-19 bulaş riskini önlemek amacı ile gerekli tedbirleri aldı. Belediye Mezbahada gerçekleştirilecek kesimler için vatandaşlar, 23 Temmuz Perşembe günü saat 08.00’den itibaren Veteriner İşleri Müdürlüğünden randevu alabilecek.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, hijyen kurallarına uygun bir şekilde yapılacak kesimlerin kurbanlık giriş çıkışlarının kontrollü olması ve kesim için gelen vatandaşların mesafesini koruyarak kalabalığı önlemek için randevu sisteminin özellikle pandemi sürecinde önemli bir tedbir olduğunu söyledi. Esen, kesim işlemlerinin belirli bir nizam ile Kurban Bayramı’nın ilk üç gününe yayılacağını söyledi.