Çankırı Belediyesi Kendi Rekorunu Kırdı

Çankırı Belediyesi Kendi Rekorunu Kırdı

17 Ocak 2018

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü, yeni asfalt şantiyesinde üretilen asfaltı şehrin dört bir yanında kullanmaya devam ediyor. Ekipler, asfalt çalışmalarını özellikle yeni açılan yollar ile altyapı çalışmaları sonrasında gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmalarında gerçekleştirdi. Atılan 45 bin ton asfaltın çoğunluğunu ise yeni yerleşim alanlarından biri olan Feslikan Bölgesi, Fatih Mahallesi TOKİ Tarım Köy Konutları ile Bisiklet-Yürüyüş ve Araç Yolu Projesi kapsamında Deveyolu (Atatürk Yolu)’nun üçte birlik kısmı oluşturdu. Çalışmalarda Belediye araç filosunda bulunan tankerler, asfalt finisherleri, asfalt yama robotu gibi donanımlı araçlar da kullanıldı. Mekanik plenti sayesinde yollar,  asfalt öncesi hazır hale getirilebilmesi için mekanik plentide üretilen yaklaşık 50 bin ton temel malzemesi kullanıldı. Esentepe, Fatih ve Abdulhalik Renda Mahalleleri başta olmak üzere 100 bin metrekare sathi kaplama yol çalışması gerçekleştirildi.

Fen İşleri Müdürlüğü, 2017 çalışma programı kapsamında şehrin muhtelif alanlarına 41 bin metrekare parke, 18 bin m bordür, 1565 metrekare karo, 2050 metrekare hissedilebilir yüzey kaplama çalışması gerçekleştirdi.