Çankırı Belediyesi Kendi Asfaltını Üretecek

Çankırı Belediyesi Kendi Asfaltını Üretecek

8 Eylül 2015

Çevreci Üretimle Daha Çok Asfalt

Yılsonunda faaliyete geçirilmesi planlanan tesis, çevreci üretimi ile Çankırılıları memnun edecek. Tesisin çevreyi kirletmeyen çevre dostu özellikleri ile beklentileri karşılaması bekleniyor.  Aksu Mahallesi ile Fidanlık arasındaki Atatürk Yolu üzerinde Kirazlıdere Mevkii'nde 30 bin metrekarelik alanda kurulacak asfalt plenti, Çankırı’nın her noktasında yapılabilecek asfalt çalışmalarında kapasitesi ile büyük kolaylık kazandıracak.

Kapasite 5 Kat Artacak

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yeni tesisin kurulması ile birlikte Çankırı Belediyesi’nin kendi asfaltını üreteceğini ifade etti. Kapasiteyi 5 kat arttıracaklarını belirten Başkan Dinç, saatte bir kamyon yerine 5 kamyon asfalt dökülebileceklerini belirtti. Dinç, kurulan asfalt plenti sayesinde asfalt yapım işinin bundan sonraki süreçte ihale edilmeyeceğine de değinerek 1985 yılında kurulan asfalt şantiyesinin kapasitesinin yeni tesisin tamamlanmasının ardından 30 tondan 160 tona çıkarılacağını kaydetti.  Asfalt yapım işinde zaman ve maliyetten büyük tasarruf edeceklerini belirten Dinç, “Çankırı’da asfaltlanmayan nokta kalmayacak. Plentte hazırlanan sıcak asfalt, kamyonlarla asfaltlanacak alana getirilerek sene başında asfaltlama işi için aldığımız finisher aracı ile serimi yapılacak.” ifadelerini kullandı.