Çankırı Belediyesi “Kariyer Günleri”nin İlkini Gerçekleştirdi
18 Ocak 2013
Vali Özcan: “Çankırılılar olarak zoru hemen başarırız, imkânsız biraz zaman alır!”
Çankırı Belediyesi Eğitim ve Kariyer Merkezi ile Gençlik Merkezlerinin ortaklaşa düzenlediği “Kariyer Günleri”nin ilki gerçekleştirildi.
100. Yıl Kültür Merkezinde öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen programın misafir konuşmacısı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan oldu. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin meslekleri tanımalarına ve doğru kariyer planlamaları yapmalarına imkân sağlayan “Kariyer Günü” programı, slayt görüntüleriyle renkli başladı.
Meslek seçiminde; bireyin kendi birikimini bilmesinin, fırsatları tanımasının, hedefleri belirleyerek planlar hazırlamasının önemine değinen Vali Vahdettin Özcan “Talip olduğunuz kariyerin en iyisini siz yapın. Kariyerinizi çizginizde tedbir ve takibi elden bırakmayacaksınız. Hayal etmekten, empati kurmaktan ve hata yapmaktan çekinmeyin. Bunlar, toplumsal ve kişisel gelişimimiz için çok önemli. Bu özellikleri de sevgi ve hoşgörü ile desteklemeliyiz. Bu ikisi modern toplumun en büyük göstergesi. Bizler, artık, özgün nitelikli, farkındalık oluşturan, özgün alanlarda yetişmiş kişilerle çalışmak istiyoruz. Toplumumuz, nitelikli insanlar bekliyor. Makamlar kimsenin babasının koltuğu değil. Bizim bulunduğumuz yerleri bir gün sizler dolduracaksınız. Bu anlamda; toplum yöneticiliğinin hazırlıklarını yapmanız lazım. Bunun ilk kuralı da Türkçeyi doğru kullanmaktır.” diyerek gençlere tüyolar verdi.
Vali Özcan, mesleğinin dezavantajlarından da bahsederek “Kariyer bir hayat biçimidir. Zira meslekler, insanların hayat biçimlerini de çerçeveler. Mülki İdare Amirliği’nde kişinin özel hayatı kalmaz. Kariyer planlamanızda böyle bir eksen olduğunu da bilin. Dünyaya duyarlı olun.” diye ekledi.
30 dakikalık konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Vali Özcan, “Bir suç var ise bunun örtülmesi kadar ahlak dışı bir şey yoktur. Valiliğimde de aynı dürüstlükle hareket ediyorum.” diyerek öğrencilere son bir uyarıda bulundu. Vali olmak dışında içinizde uhde kalan bir meslek var mı sorusuna Vali Özcan ilginç bir yanıt vererek “Kırkpınar Ağası olmak isterdim.” dedi.
Kariyer Günü’ne Vali Özcan’ın Çankırı’yı ve Çankırılıları övdüğü sözler damgasını vurdu: “Çankırılılar olarak zoru hemen başarırız, imkânsız biraz zaman alır!”
Program sonunda Vali Özcan’a Belediye Başkanı İrfan Dinç adına plaket verilirken, kendisine ait Vefa Lisesi öğrenci kütük defteri örneği de hediye edildi.
İsmail Hakkı Esen (d.1970, Çankırı), 4 Nisan 2019’dan beri Çankırı Belediye Başkanı.
Çocukluk ve Gençlik Dönemi
Yapraklı'nın tanınmış ailelerinden İsmail Hakkı Esen, 1970 yılında ailesinin dördüncü çocuğu olarak Çankırı’da doğdu. İlkokulu Aksu (İlker Tuncay) ilköğretim okulunda, orta öğretimini Merkez (İsmet İnönü) İlköğretim Okulunda, lise eğitimini ise Çankırı Teknik Lisesinde tamamladıktan sonra 1993 yılında yükseköğrenimini 9 Eylül Üniversitesi’nde tamamladı. İyi derecede Almanca biliyor.
Çalışma Yaşamı
Eğitim öğretim hayatını tamamladıktan sonra hizmet için Çankırı’ya dönen İsmail Hakkı Esen, 35 yıl boyunca aile şirketi olan Hilal Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra ticari hayatındaki başarıları ve sosyal alandaki aktivasyonu ile Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve iki dönem Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
Siyasi Yaşamı
Lise yıllarında Ülkücü hareket ile tanıştıktan sonra Milliyetçi Hareket Partisi'ne intisap ederek uzun yıllar boyunca partinin yönetim kademelerinde aralıksız olarak siyasi görevlerde yer aldı.
2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi ve akabinde Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevini üstlendi.
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde MHP’den Çankırı ili Belediye Başkan adayı oldu ve Çankırı halkının güvenoyunu alarak Çankırı Belediye Başkanlığına seçildi.
Beş yıllık görev sürecinde hemşehrilerinin takdirini toplayarak 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde %59,80'lik bir oy potansiyeli ile Çankırı Belediye Başkanlığında ikinci dönemine geçiş yaptı.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bana ve ekibime güvenoyu vererek bizleri ikinci kez bu onurlu makama layık gören kıymetli hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum.
Bu şehrin bağrında büyümüş, içinizden çıkmış bir evlat olarak bana emanet ettiğiniz Belediye Başkanlığı görevini, değerli halkım ile birlikte canla başla, ayırmadan ayrıştırmadan yürüteceğimiz konusunda yine sözümüz sözdür. 2019’da görevi devraldığımız günden itibaren hiçbir ayrım gözetmeksizin her kesimi kucaklayan ve herkesin Başkanı olarak yoluna devam eden bir anlayış ile hareket ettik. Bu tutumuz istikrarlı bir şekilde devam edecektir.
Çankırı için atacağımız her adım, şehrimizin daha çok üreten, ekonomik bir şehir olması ve halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri öncelikli olarak karşılamak yönündedir. Üretken bir belediyecilik anlayışının, kendi kendine yeten bir şehir olma yolunda neleri değiştirebileceğini ilk dönemimizde hep birlikte gördük. “Üretken Belediyecilik Üreten Çankırı” hedefimizi daha da büyüterek devam ettireceğiz. Tarih, kültür, sanat, spor, turizm, sağlık, estetik ve birçok alanda Çankırı’mızın, kendi dinamiklerini kanıtlamış bir şehir olarak, ulusal ve uluslararası bir arenada ivme kazanmasının en büyük paydaşı olacağız. Bu hizmetlerimizi meclis üyelerimizin, başkan yardımcılarımızın, danışmanlarımızın, birim müdürlerimizin, belediye çalışanlarımızın ve Çankırı halkının özverili gayretleri ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz.
Özellikle vurgulamak isterim ki; her zaman halkımın hizmetkârı olmaya çalıştım. Tuzun Başkentinin bir ferdi olmaktan, yaren olmaktan, Çankırı’nın evladı olmaktan gurur duydum.
Bizlere olan inancınızı bir kez daha gösterdiniz. Bu güvene layık olmak için verimi, kalitesi yüksek, güzel işler gerçekleştireceğimize şüphe yoktur.
Birlik ve beraberlik içinde Çankırı’nın mutlu ve huzurlu günlerine hep birlikte imza atacağız.
Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin.