Çankırı Belediyesi İtfaiyesi 2015 yılında 247 Olaya Müdahale Etti

Geri

Çankırı Belediyesi İtfaiyesi 2015 yılında 247 Olaya Müdahale Etti

6 Ocak 2016

Modern donanımlara sahip araçları ve deneyimli personelleri ile olası afet ve ya yangınlara karşı hazır bulunan Çankırı Belediyesi İtfaiyesi, başarılı bir yıl geçirdi. 

Eğitimli personelleri ile oluşabilecek yangınlara karşı daima hazır bulunan Çankırı Belediyesi İtfaiyesi, geçtiğimiz yıl yangın ve kurtarma çalışmaları olmak üzere toplam 247 olaya müdahalede bulundu.

Modern yangın söndürme ve müdahale araçları ile filosunu güçlendiren Çankırı Belediyesi İtfaiyesi 165 adet yangında başarılı müdahalelerde bulundu. 32 adet trafik kazasına müdahale eden itfaiye ekipleri olası patlama ya da yangına karşı önlem aldı. Vatandaşların mal ve can güvenliği açısından önemli görevlere sahip olan itfaiye erleri, 50 adet kurtarma operasyonunda da etkin rol oynadı.  

Göreve geldiği günden itibaren itfaiyenin yapılanmasına son derece önem veren Belediye Başkanı İrfan Dinç, kurdukları güçlü ve deneyimli itfaiye ekipleri ile olası olaylara karşı başarılı müdahalelerde bulunduklarını ifade etti. Araç filosuna katılan modern söndürme ve müdahale araçlarıyla ellerinin güçlendiğini belirten Dinç, “Oluşabilecek yangın ve ya afet olaylarına karşı itfaiye erlerimizi her daim hazır bulunduruyoruz. Belirli aralıklarla yaptığımız eğitim programları ve tatbikatlar ile hem bilinçli hem de kondisyonu üst seviyede bir itfaiye yapısı oluşturduk. Modern tekniklerle donatılmış araçlarımız sayesinde de olay yerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabiliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Çerkeş ilçemizdeki et entegre tesislerinde çıkan yangında canla başla çalışan itfaiye erlerimize de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İtfaiye erleri tarafından farklı kurum kuruluşlara verilen yangın söndürme ve kurtarma eğitimlerine yeni yılda da devam edeceklerini belirten Dinç, itfaiye teşkilatının verdiği eğitimlerle vatandaşları yangın ve afet konularında daha da bilinçlendirdiklerini sözlerine ekledi.