Çankırı Belediyesi İlk Ayçiçek Hasadını Yaptı

Çankırı Belediyesi İlk Ayçiçek Hasadını Yaptı

28 Eylül 2022

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleri ile atıl durumdaki 30 dönümlük araziye ekilen ayçiçeklerin hasadı yapıldı.

Çankırı Belediyesi, Yenice köyü mevkiinde bulunan tarlada yetiştirdiği yağlık ayçiçeklerinin ilk mahsulünü topladı. Toplanan ürünlerden elde edilecek bitkisel yağlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak.

Ayçiçek hasadına katılan Başkan Esen, atıl durumdaki 30 dönümlük araziye üç ay önce ayçiçek ektiklerini belirterek yapılan hasadın ardından yaklaşık 5 ton mahsul elde etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Esen,  elde edilen ürünleri fabrikaya göndereceklerini, orada yağa dönüştürülerek şişelenen ürünleri de tıpkı buğday üretiminde olduğu gibi ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştıracaklarını söyledi.