Çankırı Belediyesi ile Afyonkarahisar Belediyesi “Su Kardeşi” Oldu

Geri

Çankırı Belediyesi ile Afyonkarahisar Belediyesi “Su Kardeşi” Oldu

6 Aralık 2022

 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliğinin ev sahipliğini yaptığı Su Kayıpları Etkinliği’nde Çankırı Belediyesi ile Afyonkarahisar Belediyesi “Su Kardeşliği” protokolü imzaladı.

Hızlı nüfus artışı, iklim krizi ve artan sanayileşme gibi sorunlar sebebiyle yaşanan su kayıplarına karşı içme ve kullanma suyu sektörünün bileşenleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını hedefleyen “Su Kayıpları Etkinliği” 5 Aralık’ta başladı. Ulusal Su Verimliliği Seferberliği kapsamında düzenlenen etkinliğe; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, TBB Başkanı Fatma Şahin, 20 ilin belediye başkanı, su ve kanalizasyon idareleri temsilcileri ile akademisyenler ve paydaş kurumların yetkilileri katılırken Çankırı Belediyesini de Başkan Yardımcısı Şenol Şahin temsil etti.

Dünya Su Kayıpları Günü kapsamında su kayıplarına karşı içme ve kullanma suyu sektörünün bileşenleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının yapıldığı toplantıda 28 belediye su kardeşi ilan edildi. İmzalanan protokol ile Çankırı Belediyesinin “Su Kardeşi” de Afyonkarahisar Belediyesi oldu.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, su tasarrufunun sağlanması, kayıp ve kaçak ile mücadele konularındaki çalışmaların taviz vermeden yürütülmesi ve vatandaşta gerekli bilincin oluşturulması için gayretle çalıştıklarını belirtti.