Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezi, Dil ve Edebiyat Derneğinde

Geri

Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezi, Dil ve Edebiyat Derneğinde

2 Ocak 2013

Gençlik Merkezi, “Dil ve Edebiyat” Dergisinin İlk Abonesi Oldu

  

Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezi, aktif bir şekilde faaliyet gösteren Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi’ne ilk ziyaretini gerçekleştirdi. 

Çankırı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hüseyin Boz eşliğindeki üyeler, TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç tarafından derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgilendirildiler. 

Gençlik Merkezinin ziyaretinden oldukça memnun olduğunu belirten TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç “TDED, tüm Türkiye’de yapılanmaya başlamış, seviyeli çalışmalarıyla örnek teşkil edebilecek faaliyetlere imza atan bir dernektir. Türk dilinin doğru kullanılmasını sağlamaya ve dilimizdeki yozlaşmayı önlemeye çalışıyoruz. Bulunduğumuz ilin sosyal faaliyetlerine hareket kazandırma gayretindeyiz. Siz de belediye bünyesinde kurulmanıza rağmen sivil toplum hareketi sayılırsınız, çünkü sizin çalışmalarınız da gönüllü bir hareket. Bireysel duyarlılıkları ve bu tür aktivitelere ilgisi olan gençler, hayatlarının ileriki dönemlerinde başarılı ve toplum içinde de belli yerlere gelen kişiler oluyorlar. Yaptığımız her faaliyetin, yaşadığımız toplumun yararına olması önceliğimizdir. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırarak dünyaya bakış açılarını değiştirmek istiyoruz.” diyerek derneğin amaçlarından söz etti.

Dinç, gençlerin derneğin kütüphanesinden ve diğer imkânlarından faydalanabileceklerini, derneğin daima onların hizmetinde olduğunu belirterek  “Buraları biz kurduk, ama buraların yaşamasını sağlayacak olan sizlersiniz.” dedi. 

Derneğe ait “Dil ve Edebiyat” dergisinin Çankırı’daki ilk abonesi olan Gençlik Merkezi adına konuşan Özel Kalem Müdürü Hüseyin Boz “ Biz de merkezimize son on gün içinde 700 kitap kazandırdık. Gençlik Merkezimizi eğlenmenin yanı sıra eğitimle ilgili donanımlara sahip bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. ÇABEM ile birlikte kariyer günleri de düzenleyeceğiz. Derneğinizle ortak bir projede buluşmak isteriz. Derneğinizin adı kelime olarak bile çok hoş duruyor. Yeriniz de şiir gibi bir yer olmuş.” diyerek TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç ve ekibine teşekkür etti. 

Ziyaret sonunda Gençlik Merkezi üyeleri, istek ve önerilerini dernek yönetimi ile paylaştı.