Çankırı Belediyesi Gençlik Meclisi G3 Forumu’na Katıldı

Geri

Çankırı Belediyesi Gençlik Meclisi G3 Forumu’na Katıldı

20 Mayıs 2015

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Ticaret Borsası ev sahipliğinde, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Uluslararası Girişimcilik Merkezinin katkıları ile ilki Kayseri’de gerçekleşen G3 Forumu; Türk iş dünyasının önde gelen isimlerini, girişimci adaylarını, öğrencileri ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getirdi. 

‘Yırtıcı Fikirler’ temasıyla düzenlenen etkinlikte 10 kişilik gruplar oluşturan girişimci ve girişimci adayları, yuvarlak masalarda bir araya geldikleri, alanlarında uzman 60 kişilik mentor grubunun deneyimlerinden yararlanma imkânı buldu.

Konuşmasında; Anadolu’da girişimcilik rüzgarını daha güçlü estireceklerini ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “Bugün burada yeni bir adım atıyoruz. Girişimciliğin yayılması noktasında vites büyütüyoruz.” dedi. Girişimcilik kültürünü Anadolu’ya yaymak istediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, girişimciliği iş, aş, zenginlik, Anadolu’ya yayılması, Anadolu’nun zenginleşmesi, marka şehirlerin ortaya çıkması olarak tarif etti. Hisarcıklıoğlu konuşmasını “Devir artık değişti. Şimdi iyi bir tüccar olmak için eğitim almak gerekiyor. Yenilikçi nasıl olunur bilmek gerekiyor. Finansmana nasıl ulaşılır öğrenmek gerekiyor. Yatırım ve danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor.” diyerek tamamladı.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “İnsanlar eşit doğuyor eşit ölüyor diyorlar ama insanlar eşit doğmuyor, ben annemin karnından altın kaşıkla doğdum, ama önemli olan doğduğundan ölene kadar ne iz bırakacağımız.” dedi. Ali Sabancı Forumda, “Önemli olan yaşadığımız dünyaya katkıda bulunmak, burada iz bırakmak.  Hal böyle olunca hangi alanda çalıştığın, ne yaptığın hiç önemli değil. İyi yapmak için çalışın, izi ancak öyle bırakabilirsiniz Denemekten korkma… Ama önce düşün, planla ve sonra dene Kendinize yatırım yapın. Bilmediğiniz konularda kendinizi geliştirin. Araştırın, okuyun. Hiçbir zaman yalan söylemeyin. Ne kendinize ne de başkalarına. Bir girişimci olarak her zaman izin ver şirket senden önde gitsin. Egon olsun ama arka cebinde olsun, ortaklarına güven, kendine güven ama şirketin önünde durma, şirkette mutlaka senden akıllı insanlarla çalış. Girişimci olmanın bir reçetesi yok, girişimcinin görevi hiçbir zaman bitmiyor. Hedefe hiçbir zaman erişemiyorsun, eriştiğin zaman zaten artık girişimci olamıyorsun. Girişimciliğin üç tane önemli unsuru var; düşünebilmek, plan yapmak, icraat yapmak ve en nihayetinde bunları dengede tutmak.” diyerek girişimci ve girişimci adaylarına tavsiyelerde de bulundu. 

Program sonrasında Türkiye’nin önde gelen girişimcileri ile bir araya gelme fırsatı yakalayan Çankırı Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, tuz hediye ettikleri TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkılıoğlu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yı  Belediye Başkanı İrfan Dinç’in selamı ile Çankırı’ya davet etti. Hisarcıklıoğlu ve Sabancı, bol bol sohbet ettikleri gençlere Çankırı’ya gelmek istediklerini de belirtti. Gençlik Meclisi üyeleri, gençlere her daim destek veren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e de teşekkürlerini iletti.