Çankırı Belediyesi En Çevreci Sınıfı Seçti

Geri

Çankırı Belediyesi En Çevreci Sınıfı Seçti

16 Haziran 2023

 

Öğrencilerin çevre duyarlılığı ödül getirdi. Çevre bilinci oluşturmak için okullarda bilgilendirme ve atık pil toplama çalışmaları gerçekleştiren Çankırı Belediyesi, geri dönüşüm malzemelerinden atık pil toplama kutuları yaparak 63 kilo atık pil toplayan İstiklal Yolu İlkokulu 2/E sınıfını “En Çevreci Sınıf” seçti. Öğrencilere Uluslararası Çankırı Tuz Festivali’nin maskotu TUZİ’nin bulmacası ve kalem hediye edildi.

 

Pet şişeler toplandı, üzerleri kartonla kaplandı, kimine göz takıldı, kimine çiçek yapıştırıldı ve bir araya getirilen malzemeler atık pilleri biriktirmek için geri dönüşüm kutularına dönüştürüldü. İstiklal Yolu İlkokulu 2/E öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte yaptıkları çevre etkinliğini örnek bir davranışa dönüştürdü. Çocukların topladığı atık piller, kendi hazırladıkları geri dönüşüm kutularında biriktirildi. Dolan kutular, Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince teslim alındı. Öğrencilerin çevreci hareketi, Çankırı Belediyesi tarafından ödüllendirildi.  İstiklal Yolu İlkokulu 2/E sınıfı “En Çevreci Sınıf” seçildi.

 

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, tüm öğrencilere teşekkür ederek okul müdürünü, sınıf öğretmenini ve tüm öğrenciler ile birlikte ailelerini tebrik etti.