Çankırı Belediyesi Ekip ve Ekipmanları ile Kışa Hazır

Çankırı Belediyesi Ekip ve Ekipmanları ile Kışa Hazır

25 Aralık 2015

Zor kış şartlarında vatandaşların mağduriyetlerini ve ulaşımdaki sıkıntıları en aza indirmeyi hedefleyen Çankırı Belediyesi, 500 ton kaya tuzu stokladı. Kaldırımlardaki buzlanmayı önlemek için 1 ton bor katkılı solüsyon malzeme de alındı. Karla mücadele kapsamında  çalışacak ekipler hazır olup karla mücadelede kullanılacak araç ve ekipmanların bakımlarının da yapıldığı belirtildi. Ayrıca, Mimar Sinan, Alibey ve Karataş Mahalleleri gibi dar sokakları bulunan mahallelerde ara sokaklara girebilmek ve sorunlara ivedi bir şekilde müdahale edebilmek için Belediye Fen İşleri Müdürlüğünce mevcut traktörün ön ve arka kısmına küreme ve tuz serpme aparatı alındı. Traktör, kar küreme ve tuzlama araçlarına dar sokaklarda yardımcı kuvvet olarak destek verecek.

Vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, karasal iklim şartlarında kış aylarının uzun ve sert geçmesine rağmen alınan tedbirler sayesinde ciddi sıkıntılar yaşanmadığını söyledi. Bu yılki kış sezonu için de tüm ekip ve ekipmanlardaki eksiklikleri tamamladıklarını kaydeden Başkan Dinç, kışa hazırlık planları çerçevesinde tüm donanımlarının 24 saat esasına göre hazır bulunduğunu ifade etti. Özellikle kar yağışları sonrasında evlerinin ve iş yerlerinin önünü temizleyerek Belediye ekiplerine destek olmaları konusunda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini söyleyen Dinç,  Çankırılıların şehirdeki eksiklikleri; Beyaz Masa’ya başvurarak, Belediyenin resmi internet sitesinden ya da 153–185 numaralı telefonlar aracılığı ile bildirebileceklerini belirtti.