Çankırı Belediyesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi'ne Katıldı

Geri

Çankırı Belediyesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi'ne Katıldı

7 Mart 2017

Eğitim ve teknolojiyi bir araya getirerek çeşitli panel ve atölyelere ev sahipliği yapan Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde Çankırı Belediyesi’nden de bir heyet katıldı. Yeni eğitim yaklaşımları, teknolojik yenilikleri ve medya-eğitim ilişkisini “Sihre Yolculuk” adı altında deneyimleyen heyet,  bu alanlardaki uygulamaları Belediyenin eğitim ve medya alanlarına taşıyacak. 

Teknolojinin eğitim üzerinden yeniden betimlendiği zirve, sihirli olanın teknoloji değil, eğitimciler olduğu konusunda farkındalık yaratıyor. Heyetin katıldığı  ilgi çekici oturumlar arasında; Eğitim Teknolojileri Zirvesi, Sanal Gerçeklik ile Kodlama, Hareketin Matematiği, Eğitimde TI Teknolojilerinin Kullanımı ve STEM Etkinlikleri, Kodlama ile Kendi Twitter Uygulamanı Yap, Oyunun Kitabını Yazıyoruz, Eğitimciler İçin Robotik, Beynimiz Nasıl Karar Alır?, Yetişkin Eğitiminde Dijital Çözümlerin Geleceği, Stanford Hapishane Deneyi ve Dil Eğitimi, Bilgisayar Oyunları ve Oyun Bağımlılığı, Eğiticinin Eğitimi, Başka Bir Şey Arayışı, Yeni Nesil İnteraktif Video Hazırlama Atölyesi, Girişimcilik, Melek Yatırımcılık ve Ötesi, iPad ile Kodlama, Oyun Tabanlı Ölçme ve Değerlendirme, LEGO® Education WeDo 2.0, Öğrenci Merkezli Motivasyon Tasarımı: Oyunlaştırma, QuizGame Yarışması, Yeni Nesil Eğitim Teknolojileri ve Medya Çarpanı, Sihir Yaratan Kadınlar Paneli, Tedx ile Edtech Okulunuzda Bir Araya Gelirse Ne Olur?, Geleceğe Yön Verenlerin Akademisi ETZ Akademi başlıklı atölye ve sunumlar yer alıyor.

 

Çankırı Geleceğine Hazırlanıyor

“10 yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insan eğit.” anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Teknolojinin bilgi çağında en hızlı gelişen kavram olduğunu söyledi. Türkiye’de eğitim ile teknolojiyi buluşturan atölyelere Çankırı Belediyesi olarak bir ekip gönderdiklerini belirten Dinç, “ Alanlarında deneyim sahibi kişilerden oluşturduğumuz ekibimiz, aldıkları eğitimi kendi alanlarına ve başka insanlara aktaracak,  şehrimiz ve çocuklarımız için fikirler üretecek. Özellikle Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Fatih Sultan Mehmet Çocuk Kulübünde çocuklarımıza verilen eğitimlerde teknolojinin bilgi aktarımında, etkili ve etkin öğrenmenin gerçekleştirilmesinde önemli bir araç olarak kullanılmasını istiyoruz. Bu sayede hem çağın gereklerini yakalamış olacağız hem de Çankırı’da yaşayan çocuklarımızı ve eğitimcilerimizi, geleceğin teknolojisi ve eğitimi ile ülkemizde ve dünyada uygulanan en son eğitim teknolojilerinden aynı anda buluşturacağız. Yeni nesil eğitim sayesinde nice Fatih Sultan Mehmetler, İbni Sinalar gibi kendi alanlarında mühür vuracak birçok önemli insan Çankırı’dan yetişecek. Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği büyük hedeflere hazırız. Çankırı, 2023’e ve 2071’e hazırlanıyor.” şeklinde konuştu.