Çankırı Belediyesi Çocuk Dostu Projelerini Anlattı

Geri

Çankırı Belediyesi Çocuk Dostu Projelerini Anlattı

14 Aralık 2021

 

Çankırı Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliği ile gerçekleştirilen “Çocuk Odaklı Bütçe; Belediyeler Arası Deneyim Paylaşımı Toplantısı’na katıldı. İstanbul’da düzenlenen toplantıda Çankırı Belediyesini Çocuk Meclisi temsil etti.

Çocuk Dostu Şehirler İstanbul’da fikir alışverişi yaptı. Çocuk odaklı stratejilerin geliştirilmesi, çocuk katılımının sağlanması, çocuk hakları programlarının uygulanması, çocuk yaşta evliliğin önlenmesi, çocuk işçiliği ile mücadele edilmesi, çocuklar ile ilgili etkinliklerin bütçeleme ve kaynak tahsisinin yapılması gibi konularda belediyelerin kapasitesini arttırmak amacı ile düzenlenen Çocuk Dostu Kentler Programı kapsamında toplantıda yer alan katılımcılar, belediye bünyelerinde çocuklar ile ilgili yaptıkları somut etkinlikleri birbirleri ile paylaştı.

Belediyeleri yeni ve farklı uygulamalar ile buluşturan toplantının bir sonraki aşamasının ise yapılan etkinliklerin bütçelendirme süreci ile ilgili olacağı bildirildi.