Çankırı Belediyesi Çiçek Üretimine Destek İçin Protokol İmzaladı

Geri

Çankırı Belediyesi Çiçek Üretimine Destek İçin Protokol İmzaladı

30 Mart 2015

Belediye Başkanı İrfan Dinç ile İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı tarafından imzalanan protokol kapsamında; Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Meslek Lisesi) seralarında 5 bin adet çiçek üretimi gerçekleştirilecek. Protokol çerçevesinde çiçek üretiminde kullanılacak tohumlar ve alt yapı materyalleri Belediye tarafından karşılanırken; çiçeklerin üretimi, bakımı ve işçiliği ise okul tarafından yapılacak. 

Geçtiğimiz yıllarda Orman İşletme Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle Çankırı'da ağaçlandırma seferberliği başlatan Başkan Dinç, şimdi de çiçek üretimini teşvik etmek için ortak bir çalışmaya daha imza atarak, şehre katkı sağlayacak her türlü sosyal projenin içinde yer almak istediklerini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı ise öncelikle eğitim alanında ve diğer birçok sosyal alanda yaptığı hizmet ve katkılardan ötürü Dinç’e teşekkür etti. 

2015 yılı yaz sezonunda yapılacak 5 bin adet kadife üretiminin %75’inin Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin muhtelif alanlarında kullanılacağı bildirildi.