Çankırı Belediyesi Bayram Hazırlıklarına Başladı

Geri

Çankırı Belediyesi Bayram Hazırlıklarına Başladı

11 Nisan 2023

 

Baharın gelmesi ile birlikte Çankırı’da Ramazan Bayramı hazırlıkları erkenden başladı. Çankırı Belediyesine bağlı ekipler,  temizlik, ilaçlama, yol ve kaldırım, ot biçme çalışmalarını hızlandırdı.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri,  bayrama hazırlık çalışmaları kapsamında şehrin geçiş güzergâhı olan Ankara-Kastamonu yolu orta refüj ve Tatlıçay peyzaj alanlarında çim biçme çalışmalarına başladı. Sarıbaba Mezarlığını vahşi otlardan arındırmaya başlayan ekipler, Çankırılı şehitlerin,  manevi önderlerin ve geçmişte şehrin ileri gelen yöneticilerinin kabristanlarını bakıma aldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde Arife günü öncesi mezarlık temizliği gerçekleştirilecek.

 

Ramazan ayında gıda denetimlerini arttıran Zabıta ekipleri, vatandaşların Ramazan Bayramı’na daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda girmesi amacı ile denetimlerini sıklaştıracak. Temizlik İşleri Müdürlüğü ise bayram öncesinde larva ile mücadele etmek için Fatih Mahallesi’nden başlattığı ilaçlama çalışmalarını gerekli tüm alanlarda tamamlayacak. Şehrin rutin temizliği devam ederken bayram öncesi camilere ve şehir merkezine gül suyu sıkılacak.

 

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ise kış mevsiminde bozulan ve kazı yapılan alanlarda asfalt yama çalışmalarını yürütüyor. Yenimahalle, Abdülhalik Renda, Buğday Pazarı ve Fatih Mahallelerinden başlayan çalışmalar tüm mahallelerde devam edecek. Kırkevler, Abdülhalik Renda, Buğday Pazarı Mahalleleri ile Yenimahalle’de ise kaldırım yenileme ve yeni kaldırım yapım çalışmaları sürecek.

 

Çankırı Belediyesi, bayram süresince 7/24 hizmet vermeye devam edecek.