Çankırı Belediyesi Bahara Göz Kırptı

Geri

Çankırı Belediyesi Bahara Göz Kırptı

19 Mart 2015

Bahar havasını fırsat bilen Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehrin muhtelif alanlarında bahara hazırlık çalışmalarını yürütüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, refüj ve parklardaki güllerle çalıların dibine ot çıkmaması için ponza taşı serimi yaptı. Volkanik kayaç türü olan ponza taşının gözenekli ve süngerimsi bir yapıya sahip olması nedeniyle seracılık, çiçekçilik gibi tarım faaliyetlerinde toprağın su tutma kapasitesini artırdığı ve ani ısı değişimlerinin olumsuz etkilerini engellediği biliniyor.

Bahar hazırlıkları kapsamında son bir ay içerisinde budama ve gübreleme çalışmalarını da gerçekleştiren ekipler, şehir merkezindeki ağaç ve çalıların sağlıklı gelişimi için genel bakım çalışmalarını tamamladı. Vatandaşların yaz döneminde sorun yaşamaması için sel ve yağmur suyu sonucu içi çamurlaşan ve kirlenen arkların bakımı da yapıldı.

Çalışmaların üç ayrı ekiple yürütüldüğünü belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, şehrin genel görüntüsünde estetiği ve güzelliği her mevsim yakalamak istediklerini ifade etti.