Çankırı Belediyesi Atık Lastikleri Geri Dönüşüme Kazandırıyor

Geri

Çankırı Belediyesi Atık Lastikleri Geri Dönüşüme Kazandırıyor

3 Kasım 2016

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünce başlatılan geri dönüşüm çalışmaları kapsamında ekipler, eskiyerek sürüş güvenliğini tehlikeye sokacak araç lastikleri toplamaya başladı. Lastikleri şehir merkezinden uzak bir alanda biriktiren ekipler, bir tır dolusu lastiği Çevre Bakanlığından lisanslı geri dönüşüm tesislerine teslim etti. Gönderilen eski lastikler, çevre ve ülke ekonomisine geri kazandırılacak.

Vatandaşlarda çevre bilincini geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamak istediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, çevreyi tehdit eden her şeyin insan hayatını da tehdit ettiğini söyledi. Başkan Dinç, ömrünü tamamlamış lastiklerin bilinçsizce atılmasının çevreyi ve insan sağlığını olumsuz etkileyeceğini ifade ederek Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine lastikleri teslim etmek isteyen vatandaşların 153 numaralı hattı arayabileceklerini sözlerine ekledi.    

Kullanılmayacak durumda olan lastikler,  geri dönüştürülerek enerji olarak kullanımının dışında yine kentlerin peyzaj alanlarında, çocuk parklarında yumuşak zemin ve sahalarda karo şeklinde kullanılabilecek.