Çankırı Belediyesi 26. ve 27. Z Kütüphanelerini Açtı

Geri

Çankırı Belediyesi 26. ve 27. Z Kütüphanelerini Açtı

9 Nisan 2018

Çankırı’da eğitimin en büyük destekçisi Çankırı Belediyesi, 26. ve 27. Z Kütüphanelerinin açılışını yaptı. Belediye Başkanı İrfan Dinç, okullara kazandırdıkları kütüphanelerde kitap okuma alışkanlığını daha da ileri noktaya taşıyan çocukları, ülkemizin aydınlık geleceği olarak gördüklerini ifade etti.

Okulların istekleri doğrultusunda projelerini gerçekleştiren Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’ya kazandırdığı Uçak, Tren ve Gemi Kütüphanelerin yanı sıra okullara kazandırdığı Z Kütüphanelerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Başkan Dinç, bu kez 26. ve 27. Z Kütüphaneleri İsmet İnönü ile Akşemseddin İmam Hatip Ortaokullarına kazandırdı. İçini kitaplarla dolduran Belediye, renkli tasarımları ile dikkat çeken kütüphaneleri okul öğrencileri ile buluşturdu.

Dinç, “Ecdadımıza ve tarihimize yakışır bir şekilde kendimizi geliştirmek zorundayız. İşte bu donanıma katkı sağlayacak önemli mekânlarımızdan biri olacak Z Kütüphanelerimiz. Bu kütüphanelerde okul idarelerimizin birçok okuma etkinliği gerçekleştireceğine eminim. Yavrularımıza, hemşehrilerimize ve tüm okur severlere hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Açılışa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk ise Kütüphaneler yapmanın maliyetli bir iş olduğunun farkında olduklarını belirterek Başkan Dinç’in eğitime sağladığı katkıların Milli Eğitim içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Öztürk, eğitime sağladığı katkılardan dolayı Dinç’e teşekkür etti.