Çankırı Belediyesi 23 Nisan'ı Coşku İle Kutladı

Geri

Çankırı Belediyesi 23 Nisan'ı Coşku İle Kutladı

30 Nisan 2015

Kutlamalar kapsamında gündüz İsmet İnönü Okulu'nda öğrencilere çeşitli ikramlar ve eğlenceler düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen resmi törenin ardından Belediye tarafından açılan stantlarda çocuklara macun şeker, pamuk şekeri ve patlamış mısır ikram edildi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'te stantlara gelerek ikramlardan çocuklara dağıttı. Gazetecilerin 23 Nisan hakkındaki sorularını yanıtlayan Dinç, '' 23 Nisan çocuklarımıza armağan edilmiş önemli bir gün. Bakınız  Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden başka bir millet daha yok. Egemenlik ve bağımsızlık gibi değerleri böyle günlerde yavrularımıza anlatmalıyız. Tüm çocuklarımızın bu güzel gününü kutluyorum'' diye konuştu.

 

Belediye Çocuk Korosu ve Halk Oyunları Ekibi Muhteşem Bir Gece Yaşattı

Gündüz etkinliklerinde çocukları unutmayan Çankırı Belediyesi, 23 Nisan'ın gecesinde de birbirinden güzel etkinliklere imza attı. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Belediye Çocuk Korosu konser verdi.

Türk Halk Müziği'nin birbirinden güzel eserlerini seslendiren Çocuk Korosu izleyenlerden tam not aldı.Konserin ardından konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç,23 Nisan'da çocuklar tarafından yapılan gösterinin kendisine gurur verdiğini belirterek, ''Yarının Türkiye'sinde bu güzel yavrularımızı başarılı bir şekilde göreceğimizden eminim. Onları hazırlayan değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bizlere muhteşem bir konser verdiler. Emek verdiğimizde, fırsat verdiğimizde çocuklarımızın neleri başardığını hepimiz görüyoruzİ'' diye konuştu.

Gecede, konserin ardından Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Çankırı'nın yörese oyunlarını sergileyen folklor ekibi, kız kınasını sembolize eden oyunlar da sergiledi. Etkinlikte sahne alan minik efeler ise izleyenlerden büyük alkış aldı.