Çankırı Belediyesi 2020 Yılında 23 Bin Ton Sıcak Asfalt Döktü

Çankırı Belediyesi 2020 Yılında 23 Bin Ton Sıcak Asfalt Döktü

21 Aralık 2020

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılında salgın sürecine rağmen çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Şehrin cadde ve sokaklarını 23 bin ton sıcak asfalt ile buluşturan ekipler, 15 bin m²  kaldırım parkesi, 10 bin m²  yol parkesi, 11 bin m yol bordürü döşerken 87 bin m²  yaklaşık 11 km sathi kaplama imalatı gerçekleştirdi.

Yerleşime yeni açılan bölgelerde yapılan yol açma ve genişletme çalışmaları kapsamında Çankırı’ya 10 km uzunluğunda yeni stabilize yol kazandırıldı. Fatih Mahallesi Salihler Caddesi’nde sel taşkınlarını önlemek amacı ile 500 m uzunluğunda taşkın koruma tesisi yapan ekipler, Esentepe Mahallesi girişinden Esentepe Kültür Merkezine kadar olan 700 metrelik alanda mevcut yolu genişleterek 10 metreden 15 metreye çıkarttı. Yolun iki tarafına toplamda 1500 m uzunluğunda yol kenarı istinat duvarı yapıldı.

2020 yılında Orduevi Sosyal Tesis, Tatlıçay Islah,  Lojistik ve Destek Merkezi, Tuz Mağarası Çevre düzenleme çalışmaları da hayata geçti. Kentsel tarihi çevrelerde başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında ise Şehit Alpay Evirgen ve Kirman Sokak’ta 23 evin cephe sağlıklaştırması %90 oranında tamamlandı. %50’si tamamlanan Uzunyol’da 33 konutun sokak sağlıklaştırma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.