Çankırı Bayrama Hazırlanıyor

Geri

Çankırı Bayrama Hazırlanıyor

15 Ağustos 2018

Belediye ekipleri, Kurban Bayramı öncesi temizlik, denetleme, ilaçlama, peyzaj ve asfalt yama çalışmalarına hız verdi. Halkın daha rahat, güvenli ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için birçok çalışmayı bayrama kadar yetiştirmeye çalışan ekipler, bayram süresince de gece gündüz hizmet verecek.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarının altyapısını yeniledi. 200 m 100 mm çaplı, 100 m 63 mm çaplı borular kullanılarak alana su hattı çekildi. Hayvan pazarında kurulan 47 çeşme de kurban satıcılarının hizmetine sunuldu. Su baskınlarına karşı başlatılan acil eylem planı kapsamında çalışmaların önemli bir kısmı da Kurban Bayramı’na kadar tamamlanacağı bildirildi.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin muhtelif alanlarında altyapı sebebi ile kazılan yerlerde asfalt ve kaldırım tamiratı ile bordür boyama çalışmalarına devam ederken mezbaha ve hayvan pazarı da kurban satışına hazır hale getiriliyor. Sahaları düzenleyen ekipler, hayvan pazarına tuvaletler ve mescit de kuruyor. Mezbahanın bakım ve tamirat işleri de yapılıyor.

Zabıta Müdürlüğü, gıda üretimi yapan iş yerlerini rutin olarak denetlemeye devam ediyor.  Zabıta ekipleri, hayvan pazarında kurban satış noktalarına yönelik denetimlerini de arttırdı. Ekiplerin bayram süresince de hayvan kaçışları ve kesim yerlerinin denetimi noktasında yaşanabilecek olası durumlar için 24 saat boyunca görevinin başında olacağı bildirildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, hayvan satış yerlerinde ve mezarlıklarda ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemlerini yürütecek.  Nöbetçi ekipler, kesim alanlarını bayram süresince temizlemeye devam edecek. Bayram sonrası insan sağlığının olumsuz etkilenmesini ve çevre kirliliğini önlenmek için gerekli tedbirler de alındı.

Şehrin muhtelif alanlarında bitki ve çiçeklendirme çalışmalarına devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise mezarlıklarda yabani ot ve mıntıka temizliği gerçekleştirecek. Belediye Başkanı Hüseyin Boz,  vatandaşların rahat ve huzuru için nöbetçi ekiplerin bayram süresince 24 saat hizmet vereceğini bildirdi.  Boz, vatandaşların bu süreçte karşılaşacakları sorunlar için 153, 444 0 318 ve 212 14 00 no’lu hatlardan yetkililere ulaşabileceklerini de ifade etti.