Çankırı 1500 Adet Ihlamur Ağacı ile Buluştu

Çankırı 1500 Adet Ihlamur Ağacı ile Buluştu

19 Şubat 2018

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, şehri ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında ağaç dikimine devam ediyor. Ankara yolu güzergâhı şehir girişini, şehir içini ve şehir içi parkları ıhlamurlar ağaçları ile donatan Belediye, çalışmalarını şehrin en büyük mahallelerinden Buğday Pazarı Mahallesi’ne taşıdı. Başkan Dinç, son üç yıl içerisinde şehir merkezine diktikleri ağaçlardan ıhlamur ağaçlarının sayısının 1500 adeti gördüğünü ifade etti. Dinç, ıhlamur ağaçlarının çevre kirliliğine karşı güzel bir tercih olduğunu söyleyerek Çankırı’da büyük bir gayret ile devam ettirdikleri ağaçlandırma seferberliğinde ıhlamur ağaçlarının ekolojik denge açısından önemli olduğunu belirterek “Diktiğimiz her ağaca ve gerçekleştirdiğimiz her çalışmaya halkımızın da sahip çıkmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Ağaç dikim çalışmalarının devam edeceği bildirildi.