Can Veren Pervaneler Çankırı'da Şiirseverler ile Buluştu

Geri

Can Veren Pervaneler Çankırı'da Şiirseverler ile Buluştu

26 Mart 2015

Çankırı Belediyesi ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED)  Çankırı Şubesi tarafından düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, TDED Çankırı Şubesi Başkanı Zeynep Perihan Dinç, siyasi parti temsilcileri ve sanatsever vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Hayati İnanç, Divan Edebiyatının derin bir okyanus olduğunu belirterek, farklı divan şairlerinin eserlerinden örnekler verdi. Şair Nabi ve Şeyh Galip'in hayatlarından kesitler anlatan İnanç, bu şairlerin şiirlerini okudu.

Osmanlı padişahlarının şiire olan merakını ve edebi zenginliğine de değinen İnanç, Avni mahlasını kullanan Fatih Sultan Mehmet'ten örnekler verdi. Konuşmasının son bölümünde Osmanlı'nın son dönemlerinde yaşayan Diyarbakırlı Ali Emiri Efendi'nin hayatını paylaşan İnanç, İstanbul'daki Millet Kütüphanesi'nin Ali Emiri Efendi tarafından toplanan yazma eserler ile kurulduğunu ve millete bağışlandığını söyledi.

Programı başından sonuna kadar ilgiyle takip eden ve şiire olan merakı yakından bilinen Belediye Başkanı İrfan Dinç, programın sonunda Hayati İnanç'a teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.