Can Dostların Yardımına Çankırı Belediyesi Koştu

Can Dostların Yardımına Çankırı Belediyesi Koştu

11 Haziran 2024

Çankırı Belediyesi, zor durumda kalan can dostların imdadına yetişti. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, boru içinde mahsur kalan kedi ile dereye düşen kaplumbağayı kurtardı.

Vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Çankırı İtfaiyesi, Buğday Pazarı Mahallesi Ömer Topuz Caddesi’nde bulunan bir iş yerinin bahçesindeki dikey atıl borunun içine düşen yavru kedinin attığı çığlıkları dindirdi. Minik kedi, sıkıştığı yerden titizlikle çıkartıldı.  Diğer bir ihbar ise Abdülhalik Renda Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nden geldi. Bölgedeki kuru dereye düşen kaplumbağa itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Bakım ve tedavisi için Belediye Veteriner Hekimine teslim edilen kaplumbağa, kontrollerin ardından doğal ortamına bırakıldı.