Çalışmalar Takdir Topladı

Geri

Çalışmalar Takdir Topladı

27 Aralık 2021

 

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılında cadde ve sokakları 20 bin ton sıcak asfalt ile buluşturdu. Ekipler, çalışma programı kapsamında 71 bin 200 metrekare sathi kaplama, 22 bin metrekare tretuvar kaplama, 7 bin m beton bordür ile 4 bin 126 m hissedilebilir yüzey imalatı gerçekleştirdi.

Çankırı Belediyesinin üstyapı çalışmalarında son yılda öne çıkan en önemli çalışmaları arasında Tatlıçay projesi kapsamında tüm etapların tamamlanması yer aldı.  Şehrin geçiş güzergâhında bulunan Tatlıçay’ın ıslah edilmesi için 2020 yılında iş makinelerini çaya indirerek ilk kazmayı vuran Belediye, Hastane Köprüsü ile İstasyon Kavşağı arası, Karataş ve Aşiyan Köprüleri arası ile Güneş İlkokulundan DSİ alt bölgesi arasında kalan üç etabı da tamamladı.

Yerleşime yeni açılan alanları imar planına uygun hale getirmek için yol açma ve genişletme çalışmalarını sürdüren ekipler,  özellikle Bademlik bölgesinde yoğunlaşan nüfus ve trafik hareketlerinden dolayı yol, kaldırım ve kavşak düzenlemelerinde yeni düzenlemeler gerçekleştirerek bölgenin trafik sorununa neşter vurdu.

Kentsel tarihi çevrelerde başlatılan sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında ise KUZKA iş birliği ile gerçekleştirilen Uzunyol, Çamaşırhane ve Kirmanoğlu Sokaklarda restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Halk arasında “Çan Saati” olarak bilinen Tarihi Saat Kulesi ise yeniden çalışır hale getirilerek 2021 yılında en çok takdir gören çalışmalar arasında yer aldı.