ÇABEM’de Öğrenmeyen Öğrenci Kalmayacak

Geri

ÇABEM’de Öğrenmeyen Öğrenci Kalmayacak

29 Ocak 2013

ÇABEM, Yoğunlaştırılmış Program ile Eksiklikleri Ortadan Kaldırıyor

  

Çankırı Belediyesi Eğitim ve Kariyer Merkezi (ÇABEM),kendi bünyesinde eğitim alan öğrencilerin eksik konularını gidermek amacıyla yarıyıl tatilini avantaja çevirerek yoğunlaştırılmış ek ders programına başladı. 

28 Ocak’tan itibaren ek ders vermeye başlayan ÇABEM, öğrencilerden gelen istekler doğrultusunda ve dershanede gerçekleştirilen sınavlar sonucunda belirlenen eksik bilgi ve becerileri, uzman öğretmen kadrosu tarafından yapılandırılacak ek ders çalışmaları ile giderecek. ÇABEM’de eğitim alan öğrencilerin üniversiteye hazırlık çalışmaları, derste yeterince anlaşılamamış ve eksik kalmış konuların ek ders kapsamında yeniden anlatılması ve konuyla ilgili bol miktarda soru çözülmesi ile desteklenecek. 

Öğrencilerin konu eksikliklerini göz önüne alarak oluşturulan yoğunlaştırılmış programda, branş öğretmenleri tarafından her sınıfa günlük altışar saatten olmak üzere dört günlük ek ders programı uygulanacak. 

Yarıyıl tatilinde verilen ek ders; ÇABEM’de uygulanan birebir Matematik dersleri ile öğrencilerin eksikliklerinin giderilmesi için iki farklı sınıf oluşturularak ders programı dışında verilen 32 saatlik ek dersi destekleyeceği düşünülüyor. 

ÇABEM, ek ders kapsamında yer alan konu anlatımı ve soru çözümünü bilgisayar laboratuarında gerçekleştirerek üniversiteye hazırlık aşamasında öğrencilere verimli bir süreç kazandırmayı hedefliyor. 

Konuyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Biz ÇABEM’de verdiğimiz eğitimle çocuklarımıza sadece ders verme kaygısı içinde değiliz. Çocuklarımız arasındaki fırsat eşitliğini sağlamak da bizim için çok önemli. Eğitim konusuna her zaman hak ettiği değeri veren bir Belediye Başkanı olarak, bu eşitliği eğitimde de sağlamaya çalıştım. ÇABEM’in kuruluşundaki ilk amaç bu eşitliği sağlamaktır. Yarıyıl tatilini de fırsat bilerek öğrencilerimiz bu yarışa kaldıkları yerden devam ediyorlar. Burada büyük özverilerle hizmet eden öğretmenlerimiz eşliğinde verilen takviye derslerle, öğrencilerimizin üniversite sınavına dolu dolu hazırlanmalarını istiyoruz. Bu dersler, öğrencilerimizin eksik kaldıkları konuları takviye etmeleri için iyi bir fırsat. Biz her türlü fırsatları öğrencilerimize sunmaya çalışıyoruz ki, sınavı kazanmak için bahaneleri kalmasın. Öğrencilerimizden istediğimiz tek şey; derslerine bu bilinçle çalışmaları ve kendilerini sürekli geliştirmeleri. Düzenli bir çalışma sonucunda başarı kaçınılmazdır.” dedi. 

Çankırı Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ÇABEM’de verilen ek dersler, sabah 8.10’dan akşam 18.50 saatleri arasında devam edecek.