ÇABEM Öğrencileri, Üniversiteye Isınma Turlarında

Geri

ÇABEM Öğrencileri, Üniversiteye Isınma Turlarında

31 Aralık 2012

ÇABEM Öğrencileri, Mesleki Bilgi Avında


Çankırı Belediyesi Eğitim ve Kariyer Merkezi (ÇABEM), kendi bünyesinde YGS’ ye hazırlanan üniversite adayı öğrencilere yönelik, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne geziler düzenleyerek üniversiteye ısınma turları gerçekleştirdi. 

Öğrencilerin yoğun çalışma temposundan uzaklaşarak motive sağlamaları ve mesleki bilgi edinmelerinin hedeflendiği geziye çok sayıda liseli öğrenci katıldı.

ÇABEM öğretmenlerinin eşliğinde gerçekleşen gezide öğrencilere, üniversitenin faklı fakülte ve bölümleri gezdirilerek öğrencilerin inceleme yapması sağlandı.  Üniversite yetkililerinden ve eğitmenlerinden bilgiler alan öğrenciler, İletişim Fakültesi ile Hukuk Fakültesi’nin uygulamalı derslerinden çok etkilendiler. Öğrencilerin meraklı soruları karşısında öğretim görevlileri de onları aydınlatmaya çalıştı. Üniversite adayı öğrenciler, bölümlerin iş potansiyeli hakkında da bilgi aldılar.  

Geziye katılan ÇABEM öğrencileri, ilgi alanları doğrultusunda seçmeyi düşündükleri fakülteleri ve bölümleri tanımaya çalışırken üniversite ortamını da görme şansı yakaladılar.

Öğrenciler, geziden memnun ayrılırken şu ana kadar iki farklı grubu üniversite gezisine götüren ÇABEM yetkilileri de, öğrencilerin motivasyonunu arttırmak amacıyla bu gezileri devam ettireceklerini bildirdi.