Büyük Çankırı Buluşması Gerçekleşti

Geri

Büyük Çankırı Buluşması Gerçekleşti

8 Eylül 2015

İstanbul’da faaliyet gösteren dernek bünyesindeki 720 Çankırılı, memleketinde sıla hasreti giderdi. Çerkeş ilçesinde karşılanan konuklar,  Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç beraberinde Milletvekili Hüseyin Filiz, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu tarafından öğle yemeği ve eğlence için Ilgaz-Kadın Çayırında ağırlandı. Çankırılı konuklar, teleferiğe binerek doyasıya eğlendi.

Akşam saatlerinde Kredi Yurtlar Kurumunda bir araya gelen konuklar için Başkan Dinç tarafından akşam yemeği de ikram edildi. Gezinin son gününde misafirler, Çankırı Belediyesi rehberliğinde Tuz Mağarası, Recep Tayyip Erdoğan Parkı ve Tarihi Çamaşırhane’yi gezdi. Şemsiye Sokak’ta bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek Çankırı’nın yöresel ürünlerinden de aldılar.

Aralarında Çankırı’yı daha önce hiç görmemiş konukların da bulunduğu kafile, Çankırı’yı çok değişmiş ve gelişmiş gördüklerini ifade etti. Dernek Başkanı Zeynettin Aydın, Çankırı’ya olan büyük katkılarından ve misafirperverliğinden dolayı gurbette yaşayan tüm Çankırılılar adına Başkan Dinç’e teşekkür etti.

Dinç, İstanbul’da yaşayan Çankırılı hemşerilerimizi bir araya getiren büyük çaplı organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Diğer şehirlerde yaşayan hemşeri guruplarımızı ağırlamaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Çankırı dışında yaşayan hemşerilerimizin memleketlerini unutmamaları, daha da önemlisi memleketlerine fayda sağlayabilmeleri ve kendi insanlarını tanımaları açısından bu gezileri çok önemli buluyorum. Ülkemizin dört bir tarafında sayısız hemşerimiz ve onların kurdukları dernekler var. Hemşerilerimizin memleketlerinden kopmamaları, kendi kültürlerini ve şehirlerini unutmamaları adına yapılan faaliyetlere elimizden geldiğince destek olmaya gayret ediyoruz. Şehrimizin kapısı hemşerilerimize ve Anadolu’nun özetini Çankırı’da görmek isteyen herkese sonuna kadar açık.” ifadelerini kullandı.