Buğdaypazarı Medresesinde Tarih Sohbeti

Geri

Buğdaypazarı Medresesinde Tarih Sohbeti

24 Şubat 2012

Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın da katıldığı tarih sohbetine üniversitede görev yapan tarihçi hocalar ve tarihe ilgi duyan Çankırılılar katıldı.

Belediyenin guzine üzerinde pişen ıhlamurla birlikte  kestane ve patlamış mısır ikramında bulunduğu tarih sohbeti yaklaşık iki saat sürdü. Türkiye Romanya ilişkileri, Türk Cumhuriyetlerinde son dönemde yaşanan olayların da değerlendirildiği sohbet katılımcıların sorularına Prof. Tasin Gemil’in cevaplandırması ile sona erdi.

Toplantıda söz alan Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Romanya gezisinde Tasin Gemil hocanın Romanya’da tek başına büyük bir özveri ve fedakarlıklar içerisinde Türk Romen dostluğunu geliştirmek ve Türklerin orada daha fazla yatırım yapmaları için çalıştığını söyledi ve hocaya teşekkür etti.

Prof. Tasin Gemil’de Çankırı’da Belediye Başkanı İrfan Dinç ve arkadaşları tarafından çok büyük bir ev sahipliği ile ağırlandığını belirterek, kendisine gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür etti.