Bilgiye Kuru Kuruya Değil Böyle Değer Verilir

Geri

Bilgiye Kuru Kuruya Değil Böyle Değer Verilir

16 Şubat 2012

 

 Belediye Başkanımız İrfan Dinç bugün makamında tertiplediği basın toplantısında Belediyemiz yayınlarına kazandırılan 5 adet kitabın tanıtımını yaptı.

 

Prof. Dr. Ahmet Kankal’ın XVI. Yüzyılda Çankırı, Anadolu Hadisleri Sempozyumu, Bekir Gökmen’in Çankırı İli Coğrafyası, Çankırı Araştırmaları Dergisi 7. sayı ve Şehrimi Boyuyorum kitaplarının yer aldığı tanıtımda Başkan Dinç “Araştırmalar sonrasında Çankırımızın her zaman ilklerin temsilcisi olmaya devam ettiğini görüyoruz. Anadolu Hadisleri Sempozyumun’da Taşmescid’imizin Anadolu’da ilk darülhadis olduğu ispatlanmış oldu. Çankırı Araştırmaları Dergisi her yıl aynı kalitede çıkmaya devam ediyor.” diyerek “Bilimin ve bilginin önemini Belediye olarak kavramak zorundayız. Bilginin, bilimin karşılığı kuru kuruya kurbanın olayım olmamalıdır. Biz bilgiye kuru kuruya değer vermedik, vermeyeceğizde.  Teşvik ve desteklerimiz her zaman devam edecek. Araştırmacı hocalarımızın azmi bizim gücümüze güç katıyor. Bilginin birikimin ışığa çıkması ile her geçen gün güçleniyoruz.” dedi.

 

Taşın altına her zaman el koymaya hazır olduklarını belirten Belediye Başkanımız İrfan Dinç “Hocalarımızın çalışmalarına her zaman açığız. Bilgiye değer vermeye her daim devam edeceğiz. Tarihe geçeceksek böyle yaptıklarımızla tarihe geçmeliyiz.” dedi.

 

Çankırı İli Coğrafyası kitabı yazarı Bekir Gökmen bilimde meydana gelen değişiklikler nedeniyle böyle bir kitaba imza attığını belirterek Belediye Başkanımız İrfan Dinç’ten bu kitapların dağıtımı konusundaki fikirlerini belirtti. Gökmen “Belediyenin eğitim ve kültür çalışmalarını çok olumlu bulduğunu ifade ederek “kitap dağıtımların liselerden başlamak üzere tüm okullara dağıtılması gerektiğini” belirtti. 

 

Son olarak Şehrimi Boyuyorum kitabını tanıtan Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi senatosuna göndermede bulunarak Arapça eğitim veren İlahiyat Fakültesi’nin dünya çapında bir eser olan Taşmescid’in yakında açılması isteğinin olduğunu ve bu konuda her türlü desteği yapacaklarını açıkladı.