Belediyenin Mezarlık Hizmetleri 10 Numara 5 Yıldız

Geri

Belediyenin Mezarlık Hizmetleri 10 Numara 5 Yıldız

21 Nisan 2017

 

Modern Cenaze Araçları Hizmette 

Çankırı Belediyesi cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere 4. modern cenaze nakil aracını da  aldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mezarlık Hizmetleri, cenaze hizmetlerinin kalitesini daha da yükseltecek. Ford Transit 350 L çift kabin 5+1 panelvan araç, 4 cenaze 5 refakatçi alabiliyor. Kapalı tip soğutmalı cenaze nakil aracının tabutlukları krom nikel paslanmaz çelikten oluşuyor. DMO’dan alınan cenaze nakil aracı için KDV teşvikinden de faydalanıldı. Mezarlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet cenaze nakil aracı, 1 adet pikap ve 1 adet cenaze yıkama aracı hizmet veriyor. Yeni cenaze nakil aracı ile Belediye Başkanı İrfan Dinç döneminde alınan araç sayısı ise 141’e ulaştı.

 

Türkiye’nin Her Tarafına Cenaze Nakli Sağlanıyor

Çankırı Belediyesi, cenaze hizmet hattı Alo 188’i arayan vatandaşlara en hızlı şekilde geri dönüş yapıyor. Cenazeye ait doktor raporu tamamlandıktan sonra geri kalan tüm hizmetler Çankırı Belediyesi tarafından ücretsiz olarak veriliyor. Modern cenaze nakil araçları ile gece gündüz demeden Türkiye’nin her tarafına cenaze nakli gerçekleştiriliyor.

 

Ücretsiz Cenaze Hizmetleri

Çankırı’da cenaze ve defin işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, doktordan alınan ölüm belgesinden sonra “Alo 188” numaralı hattı arayarak adres belirtiyor. Belediye mezarlık hizmetleri ekipleri cenaze evine giderek cenazeyi alıp gasilhaneye getiriyor. Cenaze sahibine zor gününde yardımcı olmak için cenazenin yıkama, kefenleme, defin gibi bütün işlemler belediye ekipleri tarafından hiçbir ücret ödenmeksizin gerçekleştiriliyor.

  

Çankırı’da Herkes İçin Bir Taziye Odası Var

Vatandaşların sıkıntılarını minimuma indirmek için çalışan Çankırı Belediyesi, cenaze aracının mevtanın bulunduğu yere yönlendirilmesi, mevtanın tecrübeli bay veya bayan personeller tarafından yıkanarak kefenlenmesi, defnedileceği mezar yerinin görevli personel tarafından kazılmasının ardından cenazeye katılanları Mezarlıklar ve Gasilhane Binası’nda bulunan taziye odasında ağırlıyor. Çankırı’da yaşayanların yanı sıra özellikle Çankırılı olup da yerleşimi başka illerde olan cenaze sahipleri için sunulan taziye odası, cenaze sahiplerinin koşullarını kolaylaştırıyor. Cenazeye katılanlara taziye odasında ikramda da bulunuluyor.

  

Mezarlık Yürüyüş Yolları ile Kabir Ziyaretleri Daha Kolay 

Şehir Mezarlığında mezar alanlarına yapılan yürüyüş yolları sayesinde vatandaşlar yakınlarının kabirlerine kolayca ulaşabiliyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince düzenli olarak yapılan temizlik ve bakım çalışmaları ile kilitli parke döşenerek mezar alanlarına ulaştırılan yürüyüş yolları sayesinde vatandaşlar, kabir ziyaretlerini daha rahat gerçekleştiriyor.

 

Mezarlıklarda Hatimmatik Hizmeti 

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehitlik ve mezarlık alanlarına takılan hatimmatik cihazı ile belirlenen gün ve saatlerde otomatik olarak Kuran-ı Kerim okunuyor. Her gün 45 dakika Kur’an-ı Kerim okuyan cihaz, 30 günde bir hatim bitiriyor. Cihazlar, güneş enerjisi ile çalışıyor. Hatimmatik cihazı,  programlanabilir özelliği sayesinde arefe ve dini bayramlarda mezarlık duaları da okuyor.

 

Mezarlık Bilgi Sistemi ile İstediğin Mezarı Bul

Mevtanın ismini girerek mezarının bulunduğu yerin krokisini veren mezarlık bilgi sistemini Türkiye’de kuran ilk belediyelerden biri olarak Çankırı Belediyesi, vatandaşların istedikleri mezara kolayca ulaşabilmelerini sağlıyor. Mezarlık Bilgi Sistemi(MEBİS ) sayesinde cenaze bilgilerini internet üzerinden giren vatandaşlar, aldıkları mezar yeri kroki çıktısı ile sevdiklerinin kabirlerini kolaylıkla bulabiliyor.

 

Vatandaşların Zor Gününde Belediye Yanında 

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Çankırı Belediyesi, cenaze hizmetleri için tek bir telefonla kendilerine ulaşan vatandaşlara en acı günlerinde yanlarında oluyor.  Vatandaşların her koşulunda onların yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Ben ölünün de Başkanıyım dirinin de. Hatta anne karnında doğmamış bebeğin de başkanıyım. Sorumluluklarımızı yerine getirirken hemşehrilerimizden en büyük övgü ve takdiri mezarlık hizmetlerimizden alıyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle zor anlarında hayatını kolaylaştıran hizmetlerimiz ile hayır dualarını almak bizleri oldukça mutlu ediyor. Dünyadaki görevini tamamlamış vatandaşlarımıza vereceğimiz son hizmeti büyük bir özveri ile gerçekleştiren mezarlık hizmetleri ekibime de çok teşekkür ediyorum. Çalışanlarımız ile birlikte tek bir hedefimiz var; o da halkımızın huzur ve mutluluğu. ” diye konuştu.