Belediyenin Kasasına Yıllık 700 Bin TL Kâr Girecek

Geri

Belediyenin Kasasına Yıllık 700 Bin TL Kâr Girecek

12 Şubat 2018

Çankırı Belediyesi,  1 MW’lık Güneş Enerji Sistemi Projesi’nin yapım çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı İrfan Dinç,  Çankırı’ya 5,5 milyon TL’lik yenilenebilir enerji kaynağı projesini kazandıracak çalışmaların ardından belediyenin kendi elektriğini üretmek için gün saydığını belirtti. Başkan Dinç,  GES’in faaliyete geçmesi ile birlikte yılda 700 bin TL'den fazla paranın belediyenin kasasına kar olarak gireceğini vurguladı.

Çankırı Yapraklı yolu üzeri 10. km’de hazineden tahsis edilen 20 dönümlük arazi üzerine kurulan Güneş Enerji Sistemi’nin kurulumu tamamlandı. Belediye Başkanı İrfan Dinç, panellerin kurulumunun,  çevre düzenleme imalatlarının ve bekçi binasının tamamlanarak kullanıma hazır hale geldiğini söyledi. Dinç, proje çalışmalarının % 63,79’unun KUZKA (Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı)   tarafından hibe olarak karşılanacağını, geriye kalan % 26,21’inin ise Belediye bütçesinden ödeneceğini ifade ederek; Güneş Enerji Sistemi ile üretilen elektrik enerjisi sayesinde Çankırı Belediyesi’nin kasasına yıllık 700 bin TL civarında gelir beklediklerini de kaydetti.

 GES Öz Tüketim Modelinde ise Yıllık 200 Bin TL Kâr Bekleniyor 

Başkan İrfan Dinç,  öz tüketim amacı ile kullanmak üzere çeşitli noktalarda toplam 1 MW’lık daha GES tesisi kurmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.  Dinç, kendi enerji kaynaklarını kendi imkânları ile sağladıklarını belirterek Yeni Mezbaha yanına 350 KW’lık  ( Çağrı mektubu alındı.), Recep Tayyip Erdoğan Parkı üstü ve gölet alanı için 350 KW’lık (Çağrı mektubu alındı.), Sokak Hayvanları Bakım Merkezi Yanına 150 KW’lık ( Ocak ayı Komisyonuna girecek.), Asfalt Şantiyesi Hangar Çatı Üstüne 150 KW’lık ( Ocak ayı Komisyonuna girecek.) olmak üzere toplamda 1 MW’lık daha GES tesisi kuracaklarını söyledi.