Belediyenin İftar Sofrasına 5 Bin Kişi Katıldı

Geri

Belediyenin İftar Sofrasına 5 Bin Kişi Katıldı

3 Temmuz 2017

Belediyenin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları, bu yıl hava şartları sebebi ile iftar çadırlarına taşınmıştı. Ramazan ayının son haftasında sıcaklıkların artmasını fırsat bilen Belediye, Pazar Pazarı alanına kurduğu mahalle iftarında yine binleri ağırladı. Çankırı’da son dönemde yaz sezonuna denk gelen Ramazan ayını her gün farklı bir mahallede bir arada geçiren Çankırılılar, Belediyenin iftar sofrasına bu yıl da büyük rağbet gösterdi.  İftar sofrasının organizasyon, yenmek servis ve dağıtım ekipleri, Belediye personellerinden oluştu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, iftar öncesi vatandaşları tek tek selamladı. Vatandaşlar, mahalle iftarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.  Ezanın okunması ile birlikte iftara katılan vatandaşlar, aynı sofra etrafında oruçlarını açtı. Dinç, “5 bin civarında hemşehrimiz ile birlikteyiz. Gördüğünüz gibi genç ihtiyar çoluk çocuk, hanımefendiler, annelerimiz, kardeşlerimiz, bir aile ortamı içerisinde iftarımızı yapıyoruz. Bundan daha güzel duygu, bundan daha büyük güzellik olabilir mi? Ramazan-ı Şerifin manevi ikliminde onun bu güzelliklerinden feyzinden, bereketinden yararlanma adına hep beraberiz. . Vatandaşlarımızla aynı sofrada buluşmak ve onlarla beraber orucumuzu açmak çok güzel bir duygu. Yoğun katılımları ile Pazar Pazarı iftarımızı bereketlendiren vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin.” dedi.

Bir ve beraber olmanın önemine değinen Dinç, “Birlikte en azından senede bir defa dahi olsa bir iftar sofrasında aynı muhitte, aynı mahallede, aynı bölgede oturan insanların yan yana gelmesi,  birbirlerine tebessümle bakmaları Allah katında çok büyük öneme ve değere sahiptir.  Biz bunu sağlamaya çalışıyoruz. O eski güzel mahallelilik kültürünün paylaşma ve dayanışma duygularını öne çıkartıyoruz. Gördüğünüz gibi herkes çok mutlu. Herkes bu birlik ve beraberliğin feyzi bereketinde. Ramazanı Şerifin manevi ikliminden yararlanma adına beraberce o hazzı doyasıya yaşıyorlar. Bende çok mutluyum. Çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mahalle iftarı, 22 Haziran Perşembe günü Abdulhalik Renda Mahallesi Yanlar Caddesi’nde devam edecek.