Belediyenin Geleneksel Türk Tiyatrocuları İlk Performanslarını Sergiledi

Belediyenin Geleneksel Türk Tiyatrocuları İlk Performanslarını Sergiledi

9 Nisan 2018

Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi, somut olmayan kültür mirası arasında yer alan sözlü anlatımın durağı oldu.  Kültür Bakanlığı Geleneksel Türk Tiyatrosu Sanatçısı, Yönetmen, Şair ve Eğitimci Kenan Olpak tarafından Çankırı’da yetiştirilen Geleneksel Türk Tiyatrocuları, renkli görüntüler ile sahne aldı. Gösteride oyuncuların heyecanına Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç de ortak oldu.  Kültürümüzde var olan masal anlatıcılığı geleneğini devam ettirebilmek ve geleneksel Türk Tiyatrocuları yetiştirebilmek için düğmeye bastıklarını ifade eden Başkan Dinç,  Çankırı’da somut olmayan kültürel mirasın takipçisi olduklarını belirtti. Tiyatrocu Kenan Olpak ise somut olmayan kültürel mirasın Belediye tarafından sahip çıkılması, geliştirilip destek verilmesinin altında büyük bir bilinç ve duyarlılığın yattığını söyleyerek Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Halkbilimci Zeynep Perihan Dinç’e teşekkür etti. Dinç, gösteri sonunda tüm ekibi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.