Belediyenin Çocuk Oyunları Şenliğinin Şampiyonları Belli Oldu

Belediyenin Çocuk Oyunları Şenliğinin Şampiyonları Belli Oldu

23 Mayıs 2017

Çankırı Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Oyunları Şenliği’nin şampiyonları belli oldu. 3 etaptan oluşan yarışmada ilk ve ortaokullar kategorisinde Mehmetçik İlk ve Ortaokulu birinciliği kimseye bırakmazken ilkokullar kategorisinde İlker Tuncay İlkokulu, ortaokullar kategorisinde ise Atatürk Ortaokulu ikiciliği elde etti. Belediye Çocuk Meclisi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda düzenlenen şenliğe il merkezinde bulunan 11 okuldan 3. , 4. ve 5. sınıflardan 130 öğrenci katıldı. Akranları ile yarışan öğrenciler, çocuk oyunları ile hem oyun oynama hem yarışma hem de eğlenme fırsatı buldu.

Çankırı Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği düzenlediği Çocuk Oyunları Şenliği sona erdi. Etkinliğe katılan öğrenciler, 6’şarlı grup halinde kendi sınıfları ve okulları için yarıştı. Tatlı bir rekabet içerisinde yarışan çocuklar, halat çekme, çuval yarışı ve koordinasyon parkurunda diğer yarışmacılara fark atmaya çalıştı. Yarışmaların kuralları Beden Eğitimi öğretmenlerinden oluşan Tertip Komitesi tarafından belirlendi. Tüm etaplarda performans gösteren öğrenciler, kupanın ve ödülün sahibi olmak için kıyasıya yarıştı. 3 etaptan oluşan yarışmada ilk ve ortaokullarda Mehmetçik İlk ve Ortaokulu birinciliği kimseye bırakmazken ilkokullar kategorisinde İlker Tuncay İlkokulu, ortaokullar kategorisinde ise Atatürk Ortaokulu ikici oldu. Dereceye giren gruplar, kupalarını Belediye Başkanı İrfan Dinç’in elinden aldı. Dinç, yarışmalara katılan tüm öğrencileri tek tek tebrik etti.  İlk ikiye giren gruplar, Dinç’in ödül olarak belirlediği sürpriz geziye gitme şansını da yakaladı.

Şenliğe katılan öğrencilere yemek ve macun şeker ikramında da bulunuldu.