Belediyenin 50 Bin Adet Menekşe Dikim Çalışmaları Tören Alanından Başladı

Belediyenin 50 Bin Adet Menekşe Dikim Çalışmaları Tören Alanından Başladı

8 Kasım 2019

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler,  peyzaj çalışmaları kapsamında şehrin muhtelif alanlarını kış şartlarına uygun mevsimlik menekşelerle renklendiriyor. Çalışmalarda kırmızı, beyaz, sarı, ve mor olmak üzere dört farklı renkte menekşe kullanılıyor.

Anıt Alanı Cumhuriyet Bayramı’na Hazırlanıyor

Kent estetiğine katkıda bulunmak amacı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kış sezonu çalışmaları kapsamında Fuar yolu, Şehitlik, terminal kavşağı, istasyon kavşağı ve Atatürk Bulvarı’nı 50 bin adet menekşe ile buluşturacaklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısı ile çalışmaların Anıt alanından başladığını söyledi. Esen, “Cumhuriyet; emek ve korumak demektir. Bu coşkuya, tören alanında dayanıklı ama naif çiçekler eşlik etsin istedik.” dedi.