Belediyemizin Araç Filosuna Takviye

Geri

Belediyemizin Araç Filosuna Takviye

10 Nisan 2012

Belediyeye yeni alınan araçlar belediye binası önünde “Hayırlı Olsun” yazısıyla görücüye çıktı. Başkan Dinç, alınan araçlarla Çankırılılar’a daha verimli hizmet verileceğini söyledi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden belediye, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne Kombine Kanal Açma ve Temizleme Aracı ile Veteriner Müdürlüğü’ne de Frigorifik Et Nakil Aracı olmak üzere, 468 bin 46 TL değerinde iki adet araç alımı yaptı.

Alımı yapılan araçlar birçok özelliği bir arada bulunduruyor. Güçlü bir su ve vakum pompasına sahip otomatik kumandalı kombine kanal açma ve temizleme aracının en önemli özelliği; Çankırı içinde tıkanan kanalizasyon borularını açarken, boruların içindeki birikintileri de temizlemesi. Araçla ilgili diğer önemli husus ise; Hazine Müsteşarlığı’ndan alınan Yatırım ve Teşvik Belgesi ile KDV ödenmeden alınmasıdır. Bu da belediyeye yaklaşık 200 bin liralık bir mali avantaj sağladı.

Sıcak havalarda etin bozulmasını önleyen ve -10 dereceye kadar kasa içi soğutma sağlayan frigorifik et nakil aracıyla da halkımıza hijyenik bir ortamda et ulaştırılması amaçlanmaktadır.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yeni alınan araçlarla Çankırı Belediyesi’nin araç filosunu güçlendirdiğini belirterek “Ekonomik ömrünü doldurmuş ya da hizmet verimi düşük araçların yerine en son teknoloji ile donatılmış yeni araçları halkımızın hizmetine sunuyoruz. Ayrıca çeşitli birimlerimizin ihtiyaç duyduğu 8 adet iş makinesi, kamyon ve aracı da önümüzdeki kısa sürede hizmete sunacağız. Tüm araçlarımızı Devlet Malzeme Ofisi’nden alıyoruz. Halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.