Belediyemizden Üniversite Öğrencilerine Çankırı tanıtımı

Belediyemizden Üniversite Öğrencilerine Çankırı tanıtımı

25 Ekim 2011

İlk olarak tarihi Çamaşırhanede belediyenin kahvaltı ikramında buluşan gençler buradan otobüslerle Tuz Mağarasına gitti. Mağarayı son derece dikkat çekici ve ilginç bulan gençler Çivitçioğlu Medresesinin mistik atmosferinde ebru ve hat sanatını incelediler. Anadolu’nun ilk Dar’ül Hadisi olan ve halk arasında Taşmescit olarak bilinen Selçuklu dönemi eserini ziyaret ettiler. Buğday Pazarı Hazımiye Medresesinde Çankırı’ya ait etnografik eserler sergisini gezen ve kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları ile yöresel ürünleri tanıma fırsatı bulan gençler Çankırı’nın zengin tarihi ve kültürel mirasını tanıma fırsatı buldular.

Üniversiteli gençler Çankırı’da bu kadar zengin bir kültürel birikim olduğunu bilmediklerini belirterek “Gerçek Çankırı’yı yeni yeni tanımaya başlıyoruz. Somut ve soyut kültür mirası yönünden bu kadar zengin bir yer olduğunu bilmiyorduk. Gezip gördükçe Çankırı’yı daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Bize bu imkanı veren Belediye Başkanımız İrfan Dinç’e teşekkür ediyoruz” diye konuştular.