Belediyemizden Parklarla İlgili Açıklama

Geri

Belediyemizden Parklarla İlgili Açıklama

11 Haziran 2012

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde: 

“Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak şehir içerisindeki 20 parkta bulunan oyun gruplarından 18’inin son zamanlarda bilinçli bir şekilde kimliği belirsiz kişilerce yakılmak suretiyle ciddi zararlar verildiği görülmüştür. Ekiplerimizce konu emniyet güçlerine iletilmiş ancak oyun gruplarına zarar veren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler yakalanamamıştır. Oyun gruplarında oluşan yaklaşık 100 bin lira hasarın giderilmesi için tespitler yapılmış ve oyun gruplarının yenilenmesi ile ilgili ihale çalışmaları tamamlanmıştır. Oyun gruplarının bakım onarım ve yenileme işi önümüzdeki günlerde yapılarak, parklar çevre düzenlemesi ile birlikte çocuklarımızın hizmetine sunulacaktır. 

Bilindiği gibi kış sezonunun uzun sürmesi ve akabinde sürekli yağan yağmurlar nedeniyle bahar döneminde çalışma sezonu geçmiş yıllara oranla daha kısa olmuştur. Bu sürede Karatekin Parkı park düzenlemesi, Deveciler Parkı ve Çankırı için son derece önemli olan Kale’de peyzaj çalışmaları tamamlanmış, ayrıca şehir içerisindeki refüjlerde ve kaldırım kenarlarında çiçeklendirme çalışmaları aralıksız sürdürülmüştür. 

Yine son birkaç gündür Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nce ihalesi yapılan şehir içi geçişi yol çalışmaları sırasında refüjlerdeki ağaçların kaldırılmasına ilişkin belediyemizi suçlayıcı bazı haberler yer almaktadır. Şehir içerisinden geçen şehirlerarası kara yolu Çankırı Belediyesi’nin değil Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğundadır. Hazırlanan yol projesinin uygulanabilmesi için refüj ve yol kenarında bulunan ağaçların büyük bir bölümünün kaldırılması gerekmektedir. Bu yol güzergahında belediyemizce yapılan çalışmalarda dahi karayollarından izin alınmaktadır. Yol güzergahındaki ağaçların ve çimlerin sadece bakımları belediyemizce yapılmaktadır. Kırkevler bölgesindeki refüjlere dikilen ağaçlar ekonomik ömrünü doldurmuş akça ağaç cinsi ağaçlar olup, güzergahdaki sedir ağaçlarının kurtarılması için ağaç sökme makinesi teminine çalışılmaktadır. İddia edildiği gibi karayolları güzergahındaki refüjlerin ve kaldırımların sorumluluğu belediyemize ait değildir ve güzergahtaki ağaç katliamı belediyemizce değil Karayolları müteahhitinin elemanlarınca yapılmıştır. Ancak şehrimizin yeşillenmesi ve güzelleşmesi adına bu güzergahtaki çim ve ağaçların sulama ve bakımları müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Şehir içi geçiş düzenleme çalışmalarının ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce talep edilmesi halinde yeni oluşacak refüj ve kaldırımların bitkilendirilmesi için şehrimizin güzelleştirilmesi adına çalışma yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak Çankırı’daki park, kaldırım ve refüjlerdeki ağaçların ve çiçekler ile park düzenlemelerini sınırlı sayıdaki personelimizle yapma gayretindeyiz.”