Belediyemiz Mehter Takımı İlk Sınavını Başarıylan Verdi

Geri

Belediyemiz Mehter Takımı İlk Sınavını Başarıylan Verdi

1 Kasım 2011

Belediye Başkanımız İrfan Dinç’in talimatlarıyla, Çankırılıların özlemini duyduğu Mehter Takımı yirmibeş gün gibi kısa bir zaman da kuruldu ve ilk konserini Çankırılılara verdi.

Mehter Takımının, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine yetişebilmesi için büyük çaba sarf eden Belediye Başkanımız İrfan Dinç,  İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himmetlerini istedi. Belediye Başkanımız İrfan Dinç’i kırmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı hocalarından Yılmaz Sergen, Çankırı’ya gelerek yirmibeş gün de Belediyemiz Mehter Takımını hazırladı. Başka illerdeki Mehter takımlarının oluşmasında da büyük emeği olan Yılmaz Sergen, yaklaşık 20 eseri Belediyemiz Mehter Takımı mehteranlarına öğretti.

Belediyemiz Mehter Takımı ilk konserini Çankırı Anıt Alanı çevresinde toplanan Çankırılı vatandaşlara verdi.  Konserde; Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş ve devlet erkanından bazı yetkililer de hazır bulundu. Daha Belediyemiz Mehter Takımı sonra sıraylan Büyük cami önü ve Buğday Pazarı Medresesi’nde mini bir konser verdi. Belediyemiz Mehter Takımı Anıt alanı’ndan Büyük Cami ve Buğday Pazarı Medresesine giderken yolda vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Çok kısa bir zamanda oluşturulan Belediyemiz Mehter Takımının göstermiş olduğu performansla, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.