Belediyemiz Kadın İstihdam Merkezi Girişimci Bayanları Bekliyor

Geri

Belediyemiz Kadın İstihdam Merkezi Girişimci Bayanları Bekliyor

18 Ekim 2011

Çankırılı hanımlara meslek edindirme ve becerilerine göre piyasada iş yapabilmelerine imkan sağlıyor.

 

Belediyemizin 6. katında oluşturulan merkez de daha önce ODTÜ ile Belediyemizin ortak yürüttüğü “Kadınlar İş’te” Projesine katılan bayanlar belediyenin sağladığı imkanlarla profesyonel öğreticiler tarafından tekrar eğitime tabi tutularak piyasaya iş yapabilecek seviyeye getirildiler.

 

Kırk yama, dikiş, girişimcilik ve boncuk işleri kurslarına katılan 90 bayandan aile bütçesine katkı sağlamak isteyen 20 bayan Belediye Başkanımız İrfan Dinç’in kendilerine sağlamış olduğu imkanlarla Ahi-Mahi Bebek yapım işine başladılar ve kısa sürede Çankırı’da kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda sipariş alarak işlerini geliştirdiler.

 

Bu çalışmaların 2011-2012 döneminde de devam edeceğini belirten Belediye Başkanımız İrfan Dinç, Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi bünyesinde açılacak kurslardan porselen, tezhip, bez dokuma, kırk yama, boncuk işi, yöresel bebek yapımı, Maraş İşi, şekerleme, kurabiye ve gıda güvenliği kurslarının 6. kattaki Kadın İstihdamını Destekleme ve Altyapı Oluşturma Merkezi’nde verileceğini belirterek “Bu merkezdeki kurslarımıza katılacak bayanların hobiden ziyade meslek edinme ve aile bütçelerine katkıda bulunmayı hedeflemeleri bizim için önemli. Amacımız Çankırılı hanımları kültürümüzün yaşatılmasına yönelik üretime teşvik etmektir. Üretilen ürünlerin yöresel olmasına özen gösteriyoruz. Satışı konusunda da arkadaşlarımız hanımlara yardımcı oluyorlar. Buradan Çankırılı hanımların ürettiği yöresel ürünlere sipariş vererek destek olan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarından da destek bekliyoruz” diye konuştu.