Belediyeden Pazar Pazarı Önünde Kaldırım Çalışması

Geri

Belediyeden Pazar Pazarı Önünde Kaldırım Çalışması

14 Mart 2016

Çankırı Belediyesi kaldırım ve yol yapım çalışmaları kapsamında Pazar Pazarı önünden başlayan ve  Taşmescid Caddesi boyunca devam eden yolda kaldırım çalışmalarına başladı.

Pazar günleri vatandaşlar ve pazar esnafları tarafından sıkça kullanılan Pazar Pazarı önünde toplam 650 metre bordür kullanılırken, 2 bin m²'lik alanda da kilit parke döşemesi yapıldı. Belediye Fen İşleri ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla tamamlama aşamasına gelen yol yapım ve kaldırım çalışmaları tamamlandıktan sonra mevcut yol bir metre daha genişletilerek, Taşmescit Caddesi üzerindeki yolda araç trafiği akıcı hale getirilerek, trafiğin rahatlaması sağlanacak.

Yapılan çalışmalarda engelli vatandaşlar da düşünülerek, kendileri için engelli yönetmeliğine uygun olarak 650 metre uzunluğunda hissedilebilir hassas yüzey dizayn edildi. Böylelikle engelli vatandaşlar da rahat bir yürüyüş gerçekleştirmiş olacak.

Özellikle Pazar günleri yoğun olan yolda hem araç sahiplerinin hem de esnafların yüzü gülecek. Fen İşleri ekiplerinin yaptığı çalışmalar vatandaşlar tarafından da beğeni ile karşılanırken, pazar esnaflarından da yüzünü güldürdü.