Belediyeden Miniklere Trafik Eğitim Pisti

Geri

Belediyeden Miniklere Trafik Eğitim Pisti

9 Aralık 2013

Belediye tarafından Her Okula Her Yıl Bir Proje kapsamında İstiklal Anaokulu'na, trafik sinyalizasyonu, trafik ışık ve levhaları, yaya geçitleri ile minik araçlardan oluşan trafik alanı oluşturuldu.

Trafik Eğitim Pistinin açılışı için düzenlenen törene Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Belediye Meclisi Üyeleri, TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç ile öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, ülkemizde çok ciddi trafik sorunlarının olduğunu dile getirdi. Yaşanan bu sorunların küçük yaşlarda başlayacak eğitimlerle çözüleceğini ifade eden Dinç, "Belediye olarak çocuklarımıza trafik eğitiminin önemini kavratmak istiyoruz. Küçük yaşlarda verilecek eğitimlerle, trafikte ne yapması gerektiğini  bilen, çevresine ve insanlara karşı duyarlı bireyler oluşturma çabasındayız. Eğitim küçük yaşta başlar. Bizler yavrularımıza küçükken neleri öğretebilirsek, onlar büyüdükleri zaman almış oldukları o eğitimle sorumluluk sahibi bireyler olacaklardır" şeklinde konuştu.

Açılışta minik öğrenciler hazırladıkları oyun ve gösterileri misafirlere başarıyla sunarken, minik şeflerin Başkan Dinç adına hazırladıkları pasta, renkli görüntülere sahne oldu. Eğlenceli dakikaların yaşandığı açılışta Okul müdür vekili Aliye Büyükkıroğlu tarafından Başkan Dinç'e plaket takdim edilirken, minik öğrencilerde çiçek verdi.