Belediyeden Mevlit Kandili Etkinliği

Belediyeden Mevlit Kandili Etkinliği

25 Aralık 2015

Çankırı Belediyesi, Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan Mevlit Kandili’ni Kadın Eğitim Kültür Merkezinde kutlayacak. Yarın saat 13.00’te kadınlara yönelik hazırlanan programda; Kur’an-ı Kerim tilaveti, semazen gösterisi, sohbet, ilahiler ve dualar yer alacak.

Mevlit Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, bu mübarek gecenin tüm İslam âlemine sonsuz huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu. Başkan Dinç, “Peygamber Efendimiz, bize en büyük rehberdir.  Aile yaşantısı, ibadeti,  adaleti, merhameti, kısacası O’nun tüm öğretileri, bizi hidayete ulaştıracak önemli ayrıntılardır. İslam âlemi yine zor zamanlardan geçmekte, büyük ve ağır bir sınav vermektedir. Sadece İslam âleminin üzerindeymiş gibi görünen bu sınav, tüm insanlığın sınavıdır. Adaleti, merhameti ve vicdanın sorgulandığı bir sınavdır bu. Esad ve Rusya’nın Bayırbucak Türkmenlerine yaptığı saldırılar, Çin’in Doğu Türkistan zulmü, Suriye’den kaçan mültecilere Türkiye dışında elini uzatmayan, kapılarını açmayan dünya ülkeleri… Bu hepimizin sınavı! Masumiyet ile yoğrulmuş insanlık, vicdan kırıntısı arar oldu. Biz, kadınlarımıza, çocuklarımıza, yaşlılarımıza, tüm insanlara değer vermeyi Allah yolundaki Peygamberimizden öğrendik. O’ndaki engin sevginin ve herkesi kucaklayan merhametin tüm insanlığı sarmasını diliyorum. Barış ve dostluğa giden yolu, dünya insanı ancak içindeki sevgi ve vicdanla görebilir. Kalbinin yerini hissettiği an tüm bu zulümler, hain saldırılar son bulacaktır.” ifadelerine yer verdi. Dinç, hemşerilerinin ve İslam âleminin Mevlit Kandili’ni kutlayarak düzenledikleri Mevlit Kandili Özel Programı’na tüm kadınları beklediklerini belirtti.