Belediyeden Dünya Engelliler Günü Sergisi

Geri

Belediyeden Dünya Engelliler Günü Sergisi

2 Aralık 2016

Çankırı Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü üyeleri ile birlikte kutladı. Yunus AVM girişinde düzenlenen serginin açılışını Belediye Başkanı İrfan Dinç, engelliler ile birlikte gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında engelli vatandaşları sosyal hayatın içine daha fazla dâhil etmek için çalıştıklarını belirten Başkan Dinç, “Engelli vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek için Engelli Taşıma Aracı tahsis ettik. Engellilerimizin kaliteli eğitim hizmetlerine ulaşabilmesi için engelsiz sınıf projeleri gerçekleştirdik. Engelli çocukların okuldan eve geldikten sonraki gelişimlerinin daha iyi devam ettirilmesi amacıyla ailelerimizin bilinçlendirilmesi yönünde seminerler ve eğitimler düzenliyoruz. Yollarımızı engelli vatandaşlarımıza göre düzenlerken bazı okullarımıza ve kamu kurumlarına engelli asansörleri ve engelli tuvaletleri yaptırdık. Engelli vatandaşlarımızı birçok sosyal etkinlikte bir araya getiriyoruz. Şu anda engellilerimizin el becerilerini geliştirmeye yönelik kurslarımız da devam ediyor. Çankırı Vali Ayhan Çevik Rehabilitasyon Merkez Okulu'na bahçe ve oyun alanı düzenlemesi yaparak, 5 adet bilgisayar hediye ettik. Eldivan Rehabilitasyon Merkezindeki yavrularımızı da 25 adet bisikletle sevindirdik.  45 adet tekerlekli sandalye ile 25 adet akülü sandalyeyi bedensel engelli vatandaşlarımıza ulaştırdık. İhtiyaç sahibi engelli çocuklarımızın kırtasiye ve giysi ihtiyaçlarını karşılarken ailelerine de gıda yardımında bulunduk. Özel Sporcular Voleybol takımı kurduk.  Engelli vatandaşlarımız ve ailelerini farklı kentlere gezilere gönderdik. Son olarak Samsun gezisine katılan engelli vatandaşlarımız. aileleri ile birlikte eğlenceli bir hafta geçirdi. Evinden çıkamayan engellilerimize evde temizlik hizmeti vermeye devam ediyoruz. Yatalak olan engelli hastalarımıza hasta yatakları ile bir hastamıza da hasta vinci temin ettik. 10 görme engelli vatandaşımıza özel baston hediye ettik. Çeşitli okullardaki çocuklarımızla engelli çocuklarımızı araya getirip empati kurmalarını ve kaynaşmalarını sağladık. Engelli çocuklarımızdan oluşan bir yaran ekibi oluşturduk. İşitme engellilerle iletişim kurabilmeleri için 650 üniversite öğrencimize işaret dili eğitimi verdik. Engelli çocuklarımız için bilgisayar kursu düzenledik. “Birimizin Görmesi Yeterli” projesi ile görme engelli vatandaşlarımızı öğrencilerle bir araya getirdik. Engellilerimize uygun halk otobüslerimiz ile şehir içi ulaşımında kaliteli bir hizmet veriyoruz. Tekerlekli sandalye ile halk otobüsüne binmek isteyen engelli vatandaşlarımız özel aparatları bulunan bu otobüsleri rahatlıkla kullanabiliyor.” diyerek 12 yıllık süreçte yaptıkları hizmetleri sıraladı.

Önemli bir noktayı daha vurgulayan Dinç, “Bu şehrin 12 yıllık Belediye Başkanıyım ve biliyorum ki; kendi çocuklarımız için istediğimiz istikbalin sınırlarını ileriye taşımak bu özel yavrularımıza sunacağımız hizmet kalitesi ile mümkün olacaktır. Bizler bu gibi çalışmaları çoğalttıkça, kazanan yalnızca engelli çocuklarımız ve aileleri olmayacak; şehrimiz ve Türkiye kazançlı çıkacak.” ifadelerine yer verdi.

Sergi açılışına katılan protokol ve vatandaşlar, Belediye Engelli Koordinasyon Merkezinde 25 yaş ve üstü engelli gençler için verilen ahşap boyama kursunda yapılan ürünleri inceledi.