Belediye Zabıta Müdürlüğü Sıkı Bir Çalışma Sergiledi

Geri

Belediye Zabıta Müdürlüğü Sıkı Bir Çalışma Sergiledi

9 Ocak 2019

Şehir merkezinde vatandaşlar tarafından bulunarak Zabıta Müdürlüğüne teslim edilen 68 adet kimlik, İl Nüfus Müdürlüğüne teslim edildi. Trafik hizmetleri kapsamında; İl Trafik komisyonunca alınan kararlar gereği, cadde ve sokaklara 280 metre hız kesici, 385 adet delinatör, 46 adet trafik levhası ve 4 adet ayna montajı yapıldı. İl merkezindeki okul servis araçlarını kullanma belgeleri, servis bakım ve temizliği, araç muayeneleri ve öğrenci güvenliği açısından denetleyen zabıta ekipleri, 188 okul servisinden 39’una yasal işlem uyguladı. Şehir merkezinde bulunan 14 adet taksi durağı ise kontrol edilerek 68 adet taksinin denetimleri yapıldı.

Çarşamba ve Pazar Pazarında pazar esnafının denetimleri gerçekleştirildi. 2018 yılında 14 pazar esnafına cezai işlem uygulandığı ve 56 adet terazinin kontrol edilerek mühürlerinin yapıldığı bildirildi.

Gıda denetimlerini aralıksız sürdüren ekipler, 12 seyyar satıcıya da işlem yaptı. Geçen yıl toplam 11.009,35 TL buluntu para ile 17 adet cep telefonu sahiplerine tutanak ile teslim edilirken Zabıta ekipleri tarafından şehir merkezinde yakalanan 19 dilenci hakkında da gerekli prosedürler uygulandı.  

Hava kirliliğini önlemek amacı ile kış aylarında denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, kaçak kömür satışına göz açtırmadı.  2018 yılında niteliksiz kömür kullanan 4 apartmana yasal işlem uygulanarak Mahrukatcılar bölgesinde kömür satışı yapan 19 adet işyerinden beşine de iş yeri yönetmeliğine aykırı kömür satışından dolayı cezai işlem uygulandı. Bu süreçte 475.400 kg kömüre el konuldu. Ayrıca apartmanların kalorifer yakma saatleri kontrol edilerek bu konuda apartman yöneticilerinin ve görevlilerinin eğitilmesi için de gerekli çalışmalar yürütüldü.

Zabıta Müdürlüğü, 2018 yılında şehrin en yoğun güzergâhlarından biri olan Uluyazı hattı başta olmak üzere ulaşım hizmetine 3 adet büyük otobüsü ilave etti. Kapasitesi 99 kişi olan ilave halk otobüsleri sayesinde vatandaşların yoğun olarak kullandıkları hatlarda ulaşım imkânı daha da rahatladı. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, zabıta ekiplerinin, Çankırı halkının sağlığını ve huzurunu tehdit edebilecek unsurlara karşı önlem almak için gayretli bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyerek vatandaşların da bu konuda duyarlı davranarak gördükleri aksaklıkları Belediye Beyaz Masa’ya bildirmelerini rica etti.