Belediye Zabıta Müdürlüğü Bir Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi

Geri

Belediye Zabıta Müdürlüğü Bir Yıllık Çalışmalarını Değerlendirdi

26 Ocak 2016

Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler,  2015 yılında trafik hizmetleri kapsamında; 450 adet delinatör monte ederek 295 m hız kesici, 52 adet trafik işaret levhası taktı. Belediye tarafından gerçekleştirilen kaldırım genişletme çalışmalarına müteakip uygun noktalara trafik işaret levhaları da monte eden ekipler, il merkezindeki okul servis araçlarını kullanma belgeleri, servis bakım ve temizliği, araç muayeneleri ve öğrenci güvenliği açısından denetleyerek 55 adet servis aracının vizesini de yeniledi.

Belediye Zabıta Müdürlüğü yaptığı açıklamada;  2015 yılında da vatandaşlara gıda sağlığı ve güvenliği noktasında en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti. Son bir yıl içerisinde 275 adet ölçü ve tartı aleti damgalama işlemine tabi tutularak kullanılamaz durumda olan ölçü ve tartı aletleri tutanakla iptal edildi. Gıda güvenliği kapsamında semt pazarlarını ve yiyecek satılan yerlerde genel hijyen şartlarının denetimini yapan ekipler, merkezde bulunan 385 iş yerini iş yeri temizliği, ürünlerin üretim koşulları, son tüketim tarihi, gramajı gibi birçok alanda denetledi. Bu denetimler sonunda; 30 adet Encümen Kararı ile toplamda 16 bin 848 TL para cezası uygulandı. Gıda Denetleme Komisyonu dâhilinde tüm okul ve yurtların kantin ve yemekhanelerinin denetimleri de gerçekleştirildi. 2015 yılında il merkezinde 87 iş yerine ‘‘İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’’ verildi.

Şehir merkezinde Zabıta ekipleri tarafından yakalanan 7 dilenci ise gerekli prosedürler uygulandıktan sonra üzerlerinde bulunan toplam 319 TL’ ye el konularak Belediye Hesabına irat kaydedildi. 2015 yılında toplam 5 bin 400 TL buluntu para ile çok sayıda cep telefonu da sahiplerine teslim edildi.

Aralarında Belediye Zabıta Müdürlüğü personelinin de yer aldığı ve Valilik bünyesinde kurulan Patlayıcı Madde Denetim Komisyonu ile birlikte patlayıcı madde bulunduran iş yerlerinin denetimi yapılarak Emniyet Müdürlüğü ile oluşturulan komisyonca ilimizde faaliyet gösteren 11 adet internet kafe denetime tabi tutuldu. Emniyet Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Belediye Zabıta Müdürlüğü personelinden oluşan komisyon ise 2015 yılı içerisinde muhtelif zamanlarda yapılan denetimlerde kaçak sigara imhası da gerçekleştirdi.