Belediye, Yeni Otobüsleri Kurbanlı Dualı Törenle Teslim Aldı

Geri

Belediye, Yeni Otobüsleri Kurbanlı Dualı Törenle Teslim Aldı

2 Haziran 2015

Belediye’nin eski ve yıpranmış görüntüsü ile Çankırı’ya yakışmayan halk otobüslerinin yerini sıfır km, engelli ve yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak, konforlu halk otobüsleri ve minibüsleri aldı. Halkın hizmetine sunulan halk otobüsleri kazasız, belasız bir şekilde hizmet vermesi ve Çankırı’ya hayırlı olması için otobüs imalat firması tarafından kurbanlı, dualı teslim töreni ile belediye yetkililerine teslim edildi. 

Şehir içi ulaşım konusunda özellikle öğrencilerin çok büyük sıkıntılar çektiğine dikkat çeken Başkan Dinç, “Uzun zamandır sıkıntısını hep birlikte çektiğimiz ve eski görüntüsü ile şehrimize yakışmayan halk otobüslerimizi, gerçekleştirdiğimiz ihale kapsamında yeniledik ve konforlu hale getirdik. Yeni otobüslerimiz halkımıza hizmet vermeye başladı, bunun mutluluğu içerisindeyiz.” ifadelerine yer verdi.

65 Yaş Üstü Vatandaşlara Ücretsiz 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, 65 yaş üzeri vatandaşların nüfus cüzdanlarını göstererek şehir içi ulaşımdan ücretsiz olarak faydalanabileceklerini söyledi. 60–65 yaş arası vatandaşlar ise şehir içi ulaşımda öğrenci fiyatına seyahat edebilecek.