Belediye Temizlik Ekipleri Halk Sağlığı İçin 7/24 Sahada

Geri

Belediye Temizlik Ekipleri Halk Sağlığı İçin 7/24 Sahada

3 Şubat 2021

 

Çöp Kovaları Yenilendi

Günlük temizlik faaliyetlerine devam eden Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir yandan da periyodik olarak sürdürdüğü çöp toplama, mıntıka temizliği, çevreye bırakılan çöp ve atıkların kaldırılması çalışmaları ile cadde ve sokakların temizlik çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Ekipler, 2021 çalışma programı kapsamında şehir merkezindeki eski ve yıpranmış sallama çöp kovalarının yerine yeni çöp kovaları monte etti. Şehrin en işlek caddelerinde bulunan ve deforme olan çöp kovalarının yenileri ile değiştirilmesi, görüntü kirliliğini de ortadan kaldırdı.

 

Kışlak Mücadelesine Devam

Belediye ekipleri, şehir merkezinden başlayarak tüm mahallelerde kışlak mücadelesini yürütüyor. Uçucu vektörlere karşı mücadeleyi daha etkili hale getirmek için özellikle rögarlar ve fosseptik çukurları gibi kapalı ve sulak alanlarda üreyen karasinek ve sivrisineklere karşı ilaçlama çalışmaları yapılarak uçucu vektör üreme kaynakları kontrol altına alınıyor.  Çalışmalarda insan sağlığına ve çevreye duyarlı biosidal ürünler kullanılıyor.

 

COVİD-19 Hastalarının Yaşadığı Apartmanlar Dezenfekte Ediliyor

Yeni tip corona virüs hastalığına yakalanarak testi pozitif çıkan vatandaşların yaşadığı apartmanlar dezenfekte ediliyor. İl Hıfzıssıhha Kurulunca belirlenen binaların girişleri, katları, asansör içleri, hane kapıları, zilleri ve merdiven boşlukları Çankırı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından virüs ve bakterilere karşı etkili malzemeler ile temizleniyor. Hijyen çalışmaları, test sonucu pozitif çıkan ve evde karantinaya alınan hastaların yaşadıkları binalarda yapılıyor.